Felbukkantak a tavasz hírnökei – ilyen idő vár ránk a hétvégén

Több helyen már előbújtak a hóvirágok, így a legtöbben már bizakodnak, hogy megúsztuk a telet. Péntek reggel esőre ébredt az ország, de a nap folyamán szépen lassan felszakadozott a felhőzet, így a hétvége kellemes és napos idővel köszönt be.

– Sem csapadékra, sem viharos szélre nem kell számítani a napokban. Sőt az évszakos átlagnál is enyhébb idő várható – árulta el Pártai Lucia meteorológus.

Igazi kirándulóidő lesz a hétvégén © MTI

– Leginkább a déli, délnyugati országrészben lesz enyhe a szombat délután. Ezeken a területeken akár 12 fok is lehet a délutáni hőmérséklet. Vasárnap is marad a napsütés, azonban helyenként fátyolfelhőzet alakulhat ki. Napközben a Dunántúl északi térségében, majd este, éjjel az északkeleti országrész kivételével mindenütt felélénkül a szél, és olykor erős lökésekre is lehet számítani – magyarázza az Eumet.hu vezetője a Borsnak. A szakember szerint jövő hét elején ugyan érkezik egy átlagos lehűlés, de a hét második felében ismét a napsütésé lesz a főszerep. Úgy fest, néhány borongósabb nap kivételével az időjárás a tavaszra emlékeztet majd.