Fára kötözött halott mókust találtak Miskolcon

Brutálisan felkötöttek egy mókust egy fára a borsodi megyeszékhelyen. Állítólag azért, hogy a gyerekek lássák, hogyan másznak ezek az állatok a fán. 

Brutálisan felkötöttek egy mókust egy fára a borsodi megyeszékhelyen. Állítólag azért, hogy a gyerekek lássák, hogyan másznak ezek az állatok a fán. 

A Mályi Természetvédelmi Egyesület sokat látott madármentő csapatát is megrázta az, amivel a hétvégén találkoztak. Fejjel lefelé kötöttek fel egy fa törzsére egy mókust Miskolcon, a kisavasi városrészben, egy társasház előtt. A helyszínre kiérve az állatmentők azonnal élő közvetítésbe kezdtek a Facebookon, hogy megmutassák kamerájukkal a kegyetlenséget.

Ezt művelték az édes kis állattal © Facebook/Mályi Természetvédelmi Egyesület

– A kis állat élettelenül lógott a fa törzsén, borzasztó látványt nyújtott. Nyomban riasztottuk a rendőröket, ők elkezdték kikérdezni a házban lakókat, hogy mi történhetett. Egy anyuka azt mondta, hogy a brutális elkövető a társasházban lakik, és be is vallotta, hogy ő tette. Elmondása szerint azért, hogy megmutassa a gyerekeknek, hogyan mászik egy mókus a fán – mondta a Borsnak az egyesület elnöke, Lehoczky Krisztián.

A rendőrség megbízta a természetvédelmi egyesületet, küldje el a tetemet vizsgálatra, hogy kiderüljön: élt-e még, amikor felkötötték a fára. Ha igen, akkor állatkínzás miatt eljárás indulhat a férfi ellen, akire állítólag több panasz is van a lakóktól.

A Bors szerette volna megszólaltatni a feltételezett elkövetőt, de egyelőre nem reagált megkeresésünkre.