Burgonyakrémleves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (6 adag): 40 dkg krumpli * 1 fej hagyma * 1 póréhagyma * 1 l zöldségalaplé * 1,5 dl tejszín * 5 ek olívaolaj * 1 tk só * 1 kk őrölt feketebors
A tálaláshoz: 10 dkg pirított kenyérkocka * 2,5 dkg pirított, vágott földimogyoró
Elkészítés: A hagymát, a póréhagymát és a krumplit megpároljuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük az alaplét, és puhára főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és kis lángon még öt percig főzzük, fedő nélkül. Pirított kenyérkockákkal és vágott földimogyoróval megszórva tálaljuk.
Csicseriborsós marharagu
Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: * * *
Hozzávalók (8 adag): 35 dkg marhalapocka, 2 cm-es kockákra vágva * 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva * 1 csokor koriander, apróra vágva, plusz 2 ek a tálaláshoz * 1 csokor lapos levelű petrezselyem, apróra vágva * 2 közepes sárgarépa * 2 szár zeller apróra vágva * 1 ek őrölt kurkuma * 1½ tk őrölt gyömbér * 1 tk őrölt fekete bors, ½ teáskanál plusz a beszóráshoz * 1 tk őrölt fahéj * 1 tk őrölt kömény * 1 tk őrölt szerecsendió * 1 tk őrölt koriander * 40 dkg főtt csicseriborsó * 5 l víz * ½ tk tengerisó-pehely * citromgerezdek a tálaláshoz
A sűrítéshez: 7 dkg liszt * 6 dl víz * 25 dkg paradicsompüré
Elkészítés: Először a sűrítéshez keverjük simára a hozzávalókat, és félretesszük. Helyezzük a húst, hagymát, koriandert, petrezselymet, sárgarépát, zellert, fűszereket, csicseriborsót, 3 liter vizet egy széles, nagy lábosba, és lefedve felforraljuk. Majd lassú tűzön, időnként megkeverve, egy órán át főzzük, vagy amíg a hús nagyon megpuhul. Akkor lassan, kevergetve hozzáadjuk az előkészített, paradicsomos szószt, simára keverjük, és felöntjük még 2 liter vízzel. Ha szükséges, utánasózunk. Újra teljes lángon, kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg jól besűrűsödik. A tányéron szórjuk meg korianderrel, borssal, és nyomjunk rá egy kis citromlevet.
Narancsos vaníliapuding karamellkrémmel
Elkészítési idő: 30 perc+hűtés
Nehézség: * *
Hozzávalók (6 adag): 10 dkg cukor * 5 dkg fehércsokoládé * 6 dl tej * 2 rúd vanília * 1 ek vaníliakivonat * 2 ek kukoricakeményítő * 1 ek frissen reszelt, vegyszermentes narancshéj
Elkészítés: A vaníliarudakat felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A rudakat és a kikapart magokat a narancshéjjal együtt a tejbe keverjük, és felforraljuk, majd lefedve kihűtjük. Egy lábosban kétujjnyi vizet forralunk, majd takarékra véve a lángot gyöngyöztetjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd kanalanként beleadagoljuk a keményítőt, végül fokozatosan a kihűtött tejet is.
A vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, közben beleolvasztjuk az apró darabokra tört fehércsokoládét is. Poharakba adagoljuk, és kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.