Esztergályos Patrik: A legjobb eredményekkel vesztettem

Forronganak az Exatlon-rajongók, hogy nem Esztergályos Patrik lett a nyertes. A fiatal vívó nem érti, miért nem lehetett egy férfi- győztese is a játéknak, ahogy a mexikóiaknál.
Forronganak az Exatlon-rajongók, hogy nem Esztergályos Patrik lett a nyertes. A fiatal vívó nem érti, miért nem lehetett egy férfi- győztese is a játéknak, ahogy a mexikóiaknál.

Bár a húsvéthétfői szuperdöntőn Esztergályos Patrik minden idők legjobb időeredményeit hozta a versenypályán, végül Huszti Kata nyerte az első Exatlon Hungaryt, és a 20 millió forintos főnyereményt. A TV2 extrém sport-reality rajongóinak egy része azonban rendkívül méltánytalannak tartja, hogy nem Patrik nyerte a műsort. Alapozzák ezt egyrészt arra, hogy Kata egyszer már kiesett a játékból, és csak csapattársa, Dorka sérülése miatt került vissza és folytathatta a versenyt, másrészt pedig, hogy Patrik versenye Mischinger Peti időeredményével jóval nagyobb falat volt, mint Katának Timi idejét megdönteni.

Kata lett az Exatlon győztese, aminek sokan örülnek

„Igazságtalan!”, „Hatalmas nagy csalódás!”, „Patrik nekünk Te vagy a BAJNOK!” – lázadoznak a kommentelők, akik azt is sérelmezik, hogy míg Timi és Peti 1–1 milliót nyertek az utolsó futásukkal, addig Patrik ezüstérmesként üres kézzel távozott.

Mischinger Péter odatette magát, jó időt állított fel

„Nagyon szép volt Kata, az biztos! De szerintem egyáltalán nem fair így az egész! Peti, Timi nyertek egymilliót, aki „második lett, neki nem jár semmi…” – forrongtak a nézők, bár sokan védelmükbe vették Katát „Azért ehhez kellett egy olyan nő, mint Kata, aki így, ennyi másodperccel leveri a három exatlonos lányt, nem gondoljátok? Három lány gyakorlatilag egy szinten teljesített, Kata pedig erre vert összesítésben másfél percet. Lássátok már a fától az erdőt…”

Patrik mindentôl függetlenül elismeri Huszti Kata győzelmét

Elértük Esztergályos Patrikot, aki azzal kezdte, hogy a Borson keresztül is üzent, gratulált és elismerte Huszti Kata első helyét, de nem tagadta: nehéz feldolgoznia a második helyet.

Patrik másodikként nyeremény nélkül távozott, ami nem esik jól neki

– Még véletlenül sem szeretném Katától elvenni a győzelmet, de a tudat, hogy minden pályán, minden fiú időeredményét megdöntöttem, és mégis veszítettem, az bevallom, picit nehéz, bár tudom, nem a másodpercek, hanem a százalékos arány döntött. A lányok valóban nem voltak a végén már túl motiváltak, és nem állítottak fel olyan időket, amin Kata ne tudott volna komolyat javítani. A fiúknál Rudi és Veszti azonban utolsó pillanatig vérre ment. De a lányok védelmében mondom, nem tudhatták, hogy az időeredményeik még számítanak – vezette fel Patrik az utolsó nap eseményeit. Majd arra is reagált nekünk, amit számtalan kommentelő felvetett:

„Ha fiú lány ellen nem mehetett, miért nem lehetett egy fiú és egy lány győztese a játéknak?”

– Hát, igen – sóhajtott fel Patrik. – Szerintem is ez lett volna a legigazságosabb. És élő példa is volt erre, hiszen a mexikóiaknál végignéztük, hogy két győztese lett az Exatlonnak, egy fiú és egy lány. Így egy picit még nehezebb, rossz volt ezt látni, és valóban jól sejtik az emberek, nem a legjobb érzés másodikként mindenféle nyeremény nélkül távozni.

Imádták a döntőt

Az Exatlon Hungary pénteki döntője és a hétfői szupredöntője is fölényes győzelmet aratott műsorsávjában a 18-49-es és a 18-59-es korcsoportban egyaránt. A 18-49-es korcsoportban a döntőt a televíziónézők 15,6%-a, míg a szuperdöntőt a nézők 16,9%-a választotta. A 18-59-es korosztályban a döntő 14,8%-ot (SHR), míg a szuperdöntő 15,8%-ot (SHR) teljesített, maga mögé utasítva minden konkurensét. Az extrém sport-reality két utolsó epizódjának sikere révén a TV2 magabiztosan nyerte mind az április 19-i, mind az április 22-i főműsoridőt. Az elmúlt héten a teljes lakosság körében az Exatlon Hungary volt a legnézettebb TV2-es szórakoztató műsor.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors