Egynapos újszülöttet marcangolt halálra a család kutyája, majd megpróbálta elkaparni a testet

Hiába tettek meg mindent érte az orvosok, a csecsemő életét már nem tudták megmenteni.
Hiába tettek meg mindent érte az orvosok, a csecsemő életét már nem tudták megmenteni.

Szinte felfoghatatlan tragédia történt vasárnap este egy új-zélandi családi háznál. A mentőket pár perccel hét után riasztották Hamilton városának Enderley negyedébe egy összemarcangolt csecsemőhöz. Az újszülöttet azonnal kórházba szállították, ám az életét nem tudták megmenteni – még aznap elhunyt. A helyi lapok úgy tudják: mindössze egynapos volt.

Nem tudni, miért támadt a család kutyája a csecsemőre (képünk illusztráció) © Getty Images

A babával a család rottweilere végzett. Az egyik szomszéd – aki az édesanya után elsőként ért a heyszínre – részletesen beszámont a történtekről. Mint mondja: alighanem egész életében emlékezni fog a megrázó pillanatokra.

El akarta kaparni a kutya a testet

A szomszédban lakó Karen a Daily Mail Australiának elmondta: amikor a helyszínre ért, az édesanya már a kertben, a füvön ült, magához szorítva kisfiát. Az újszülöttből csak néha tört fel egy-egy gyenge, fájdalmas hang, amíg a mentők kiérkezésére vártak.

Az egész olyan szörnyű. Bármikor, amikor lehunyom a szemem, őt látom – árulta el az asszony, hozzátéve:

sejtése szerint a kutya megpróbálhatta elásni a babát, akit tetőtől talpig földdarabok borítottak.

A gyilkos rottweiler egyébként nem sokkal korábban érkezett a családhoz, akiknek már volt egy kutyájuk. Az eb már többször megszökött, így a tragédia napján, pár órával korábban is. Karen segített visszavinni. Ekkor találkozott először az újszülöttel, akit büszkeségtől csillogó szemmel mutatott meg neki az édesanya.

– Látszott rajta, hogy a pici jelent számára mindent – magyarázta.

Úgy tudni, az anya csak pár pillanatra hagyta magára a babát, amíg bement vécére. A rottweiler ekkor támadott rá a csecsemőre. A kutyát a történtek után befogták és elszállították. Alighanem elaltatják. Arról jelenleg még nincs hír, hogy a szülő felelősségre lesz-e vonva.

Ez is érdekelheti!

Gyönyörű fiatal anyukát marcangolt halálra egyszerre öt kutya a nyílt utcán - négy kisfia maradt árván - 18+

„Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem ölt meg. Nem akartam meghalni” – túlélte a jámbornak hitt kutya marását a hatéves kisfiú

„Úgy gondoltam, ha valakinek meg kell halni, én legyek az” – mondta a hatéves kisfiú, aki a kishúgára támadó kutya elé ugrott

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors