Bikinit hirdet a rocker pap

Rock bandák szövegeit idézi a szószékről Veress Zoltán felsővadászi plébános, rajong az Eddáért és a Bikiniért. Nagy vágya, hogy egyszer AC/DC-koncerten tombolhasson.
Rock bandák szövegeit idézi a szószékről Veress Zoltán felsővadászi plébános, rajong az Eddáért és a Bikiniért. Nagy vágya, hogy egyszer AC/DC-koncerten tombolhasson.
Tizenhét éves koráig bokszoló volt, majd a lelkészi pályát választotta élethivatásaként. Rockerségét ugyanakkor máig felvállalja.
– Székelyudvarhelyen nőttem fel, és a hétvégi bálokon, mint aktív bokszolót engem is felkértek a rend fenntartására – meséli a Borsnak a 37 éves Veress Zoltán.
– Abban az időben a magyar rockzene csak bakeliten jutott el hozzánk és Eddát, valamint Piramist hallgatni maga volt a lázadás. Amikor Zoltán elvégezte a teológiát, elhatározta, hogy a fiatalokkal a kapcsolatát nem csak a szószékről igyekszik tartani, hanem a hétköznapi életben is.


– Jézus a maga korában ugyanolyan lázadó volt, amilyen lázadásnak számított a 60-as években megjelent beatzene és a hozzákapcsolódó mozgalmak. Nem az akkor divatossá vált életformát, hanem a zenében és szövegben megjelenő üzenetet kell közvetíteni. A Piramis Becsület című dala a mobiljának a csengőhangja. A szószékről neves rock együtteseink szövegeiből idéz. „Mindig azt mondják, hogy legyek jó, de miértmindig csak én, csak én legyek a jó”.
– A Bikini szövegében benne van az üzenet, amit el akarok én is mondani a fiataloknak. Rock koncertekre jár, utoljára Deák Bill buliján volt, de sokszor meghívta már saját rendezvényeire Pataky Attilát is. Õ adta össze Keresztes Ildikó színművészt és Kicska Lászlót, az Edda basszusgitárosát. Szeretne egyszer eljutni AC/DC koncertre.
Huszti Zoltán
@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors