Azt hittem, meg fogok halni - brutális tünetekről számolt be a 22 éves koronavírusos lány, aki már járni sem tudott a fertőzés miatt

Kíméletlen őszinteséggel számolt be Twitter-oldalán egy fiatal, életvidám, korábban fitt lány a koronavírus-fertőzés okozta tünetekről, figyelmeztetve mindenkit: jóval súlyosabb a helyzet, mint hogy félvállról vegyük! Maradjon mindenki otthon!

A 22 éves, Wisconsinban élő Amy Shircel posztját pár nap leforgása alatt több mint százezren osztották meg. A fiatal nő elárulta: Európában járt, valószínűleg ott kaphatta el a vírust. Mivel miután hazaért az Egyesült Államokba, már jelentkeztek nála az első enyhe tünetek (láz, enyhe köhögés, fejfájás), hamar elvégeztek rajta egy tesztet. Mire azonban ennek megérkezett az eredménye, már olyan sokat romlott az állapota, hogy számára is egyértelmű volt: koronavírus-fertőzött.

Amy Twitter-beszámolója

"A harmadik napra már semmi sem maradt meg bennem. Folyamatosan hánytam. Nem tudtam aludni, és természetesen enni sem. (...) Ötödik nap. Rosszabbul és rosszabbul vagyok. Soha nem voltam még ilyen beteg az egész életemben. Őszintén féltem, hogy meg fogok halni, mert pont úgy éreztem magam. A hatodik napra már olyan gyenge voltam, hogy járni sem tudtam. Ki kellett kúsznom a fürdőszobába hányni. Olyannyira kiszáradtam, hogy mentőket kellett hívnom, akik bevittek a kórházba" - mesélte közösségi oldalán Amy.

A fiatal lányt nem sokkal az első alkalom után újra be kellett vinni a sürgősségire. "Vagy erősen reszkettem egész nap az ágyban, vagy arra keltem, hogy szó szerint a saját izzadtságomból összegyűlt pocsolyában fekszem. Kilenc napig nem tudtam enni. Nyomorult voltam."

Amy Shircel a betegség 12. napján tette közzé beszámolóját. Ekkor már jobban volt, az étvágyát visszanyerte, ugyanakkor koránt sem ért a megpróbáltatásai végére.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors