Az orvosok sem értik, hogyan szülhetett háromszor is ikreket az elvileg meddő nő

Olga Akopyan már a harmadik ikerpárjának adott életet a napokban, pedig korábban biztosak voltak az orvosok abban, hogy a fiatal nő meddő.
Olga Akopyan már a harmadik ikerpárjának adott életet a napokban, pedig korábban biztosak voltak az orvosok abban, hogy a fiatal nő meddő.

A 31 éves orosz mikrobiológus immáron hét gyermek büszke édesanyja, közülük egyedül a legidősebb lányának, Alinának nincs ikertestvére. A gyermekek születése azért is számít hatalmas csodának, mert természetes úton fogantak meg, holott az orvosok biztosra vették, hogy Akopyan terméketlen.

A fiatal nővel még tinédzser korában, egy nőgyógyászai szűrésen közölték, hogy nem lehet majd gyermeke. Akkor már ismerte mostani férjét, aki a diagnózis után is kitartott szerelme mellett, és elfogadták a sorsukat. Már az örökbefogadáson gondolkoztak, amikor a nő 19 évesen váratlanul teherbe esett Alinával. Elős gyermekük után két ikerlány született, Kristina és Karina, majd nem sokkal később a kétpetéjű ikrek, Garik és Anastasia jöttek világra. A napokban pedig Aurorának és Gasparnak adott életet Olga Akopyan, ami akkora szenzációnak számított, hogy még maga az orosz gyermekjogi miniszter is posztolt róluk a saját Instagram-oldalán.

Az orvosok is furcsállják, hogyan szülhetett háromszor is ikreket a fiatal anyuka, hiszen se az ő, se pedig férje felmenői közt nincsenek ikrek - plusz a nőnek eleve nem is lehetett volna gyermeke.

– Ha egy nőben megvan a hajlam, és ikreket szül, kétszer annyi a valószínűsége annak, hogy a második fogantatásnál is ikrei lesznek. Akopyannak és férjének azonban nincsenek ilyen génjei. Az is különös, hogy korábban egy nőgyógyászati vizsgálaton meddőséggel diagnosztizálták, mégis négyszer esett már teherbe. Így minden esély meg van arra, hogyha újra várandós lesz, megint ikrei születnek majd – magyarázta Boris Lordkipanidze genetikus.

A büszke szülők nem zárkóztak el az újabb babák születésétől, élvezik a nagy családos életet, és boldogok, hogy mégis lehetnek gyermekeik.

(via)

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors