Paskó Csabát már kisfiúkorában elbűvölték a jobbnál jobb ízek, mégsem ebben az irányban folytatta tanulmányait az érettségi után. A zeneművészetet választotta, majd a papnevelő intézetbe jelentkezett. Már felszentelt pap volt, amikor úgy döntött, hogy továbbra is hódolni fog gyerekkori szenvedélyének, a gasztronómiának. Plébánosként egy közösségi házat is alapított, ahol az ő irányítása alatt finomabbnál finomabb ételkülönlegességeket készítenek.
A Youtube-on több videót is közzétett, melyen saját receptjeit mutatja be. Így tett egy igazán ünnepi süteménnyel is.
- A croissant általában a pékségben kakaóval, csokoládéval, vaníliával vagy csak simán kínálják. Mi most a karácsonyt megidézve egy különleges máktöltelékkel fogjuk ezt bemutatni – mondta Paskó atya.
A croissant tésztája nem tartalmaz semmi extrát, csak az alábbi hozzávalókra van szükség 4 főre:
85 g kristálycukor
200 g sima fehérliszt
10 g só
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1,2 dl tej
1,8 dl víz
30 g zsiradék (vaj/zsír/olaj)
20 g élesztő
Egy rugalmas tésztát kaptunk. Tehát nem túl lágy, de ugyanakkor, nem túl kemény A tészta közé bekerült a vaj és most kezdődik maga a technika,
A croissant készítés technikája a hajtogatásból áll, azaz összehajtogatjuk, majd újra kinyújtjuk a tésztát. Ezt minimum háromszor meg kell ismételni, pontosan 27 réteget kapva.
150 g mák
100-120 g szilvalekvár
40 g porcukor
vanília
1 felesnyi szilvapálinka
A tésztát, miután egy éjszakát állt a hűtőben, kivesszük, majd jó vékonyra kinyújtjuk, és jöhet is a háromszögek kivágása.
Minél szélesebb a háromszögnek fönti része, annál nagyobb croissant fogunk kapni
Ez után már csak tölteni kell, lekenni tojással, majd egy fél órás pihentetés után mehet is a 180-200 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.