Szijjártó Péter

Szijjártó Péter: Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét

Létrehozva: 2024.06.12.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a háborús eszkaláció veszélye súlyosabb, mint bármikor korábban.

Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

BISLIMI, Besnik; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter / Fotó: Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter azt írta, hogy a NATO most egy ukrajnai koordinációjú misszió megindítására készül, "mi ezt veszélyesnek és feleslegesnek tartjuk". "Mivel azonban 31 NATO-tagállam ezt másként gondolja, ezt megakadályozni nem tudjuk" – tette hozzá.

A kormány legfontosabb céljának és feladatának a tárcavezető azt nevezte, hogy garanciát kapjon arra, hogy magyar katonáknak ne kelljen részt vennie ebben a misszióban, hogy magyar területen ne kerüljön sor semmilyen háborús történésre, és hogy magyar adófizetők pénzét ne használják fel a misszió finanszírozására.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a háborús eszkaláció veszélye súlyosabb, mint bármikor korábban. Folyamatos küzdelemre kell számítani annak érdekében, hogy Magyarország biztonságát meg tudjuk őrizni, és hogy Magyarország ki tudjon maradni a háborúból - hangsúlyozta.

Vasárnap ehhez nagy megerősítést kaptunk, hiszen soha korábban egyetlen párt sem kapott annyi szavazatot az európai uniós parlamenti választásokon, mint amennyien a békepárti politikát támogatták vasárnap

– fogalmazott a miniszter.

via MTI

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek