Gyógyulás

Miért ilyen kegyetlen hozzájuk a sors? A 11 éves Tomi után edzője is agydaganatot kapott

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.08.

Sorstársához jár úszóedzésre a 10 éves korában agydaganattal műtött Zsombor. Szász Tamás testnevelőtanár szerint a kisfiú gyorsan tanul, és már alig lehet rajta észrevenni, hogy két évvel ezelőtt elviselhetetlen fájdalmak gyötörték.

Egyre jobban érzi magát az agydaganattal operált Zsombor. A 11 éves kisfiú betegsége 2022-ben kezdődött. Azóta megműtötték, és a kemoterápián, illetve a sugárkezelésen is átesett. A beavatkozások eredményesnek bizonyultak, a gyermek pedig egyre erősebb. A még gyorsabb fejlődés érdekében 2024 tavaszán elkezdett úszni, és a család legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy a kisfiú sorstársra is lelt edzője személyében.

Zsombor már túl van a kórházi kezelésen  Fotó:Olvasói

Szász Tamás testnevelőtanár szervezetében 2001-ben találtak jóindulatú daganatot. A tumort a debreceni kórházban eltávolították az agyából, a pedagógus azóta semmilyen kellemetlen tünetet nem tapasztalt.

Szerencsémre, nem volt szükség sem kemoterápiára, sem sugárkezelésre. Maga a betegség kemény volt, az operáció megviselt, de már túl vagyok rajta.

- Igyekszem a gyerekeknek megtanítani az ismertebb úszásnemeket, a mellet, a gyorsot és a hátat. Boldoggá tesz, hogy a munkám egyben a hobbim is. Szeretem a tanítványaimat és a sportágat is – mosolygott az edző, aki szerint nem az a cél, hogy Zsombiból profi versenyző váljon, ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy 2-3 évnyi rendszeres edzés után akár részt vehessen kisebb megmérettetéseken. Azt az edző mindenképpen szeretné, hogy Zsombor csatlakozzon az egyesületükhöz.

A kisfiú jól kijön az edzőjével  Fotó: Olvasói

A sport nem csupán tartást, önbizalmat is ad a gyerekeknek. A legfontosabb, hogy a technikáját fejlesszük, egyelőre nem a kilométerek számát szeretnénk növelni.

 Azért mindenképpen dicséretet érdemel, hogy Zsombinak mindent elég egyszer elmondani vagy megmutatni, mindent megért, és pontosan el is végez! Már alig lehet rajta észrevenni, hogy milyen súlyos betegségtől szenvedett – fejezte be Szász Tamás.

A gyermek egyre ügyesebb a vízben  Fotó: Olvasói

Zsombi édesanyja, Katalin mindehhez hozzátette: a fia élvezi az edzéseket, és ebben a testnevelőtanárnak is komoly része van.

- Csak dicsérni tudjuk. Emberileg példakép lehet, hiszen kiválóan bánik a gyerekekkel – jegyezte meg Katalin.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek