Hihetetlen

„Jó lenne végre megismerni a nővéremet” – Örökbe adott testvérét keresi Tímea

Bors

Létrehozva: 2024.06.02.

A hányattatott sorsú család nehéz anyagi körülményei miatt vált szét egykor. Tímea sokáig nem is tudta, hogy van még egy testvére, akit most szeretne megtalálni.

Nem mindennapi történetet osztott meg a Borssal Susányiné Kun Tímea, aki évekkel ezelőtt tudta meg, hogy van egy örökbe adott nővére, akit most szeretne megtalálni.

Susányié Kun Tímea soha nem látott nővérét keresi. Fotó: Susányié Kun Tímea

Úgy tudom, hogy édesanyám, akit Miklós Gertrudnak hívtak, még gyermekkorunkban adta őt örökbe egy Győrben élő családnak azért, mert nem volt elég pénze ahhoz, hogy mindannyiunkról gondoskodhasson.

- árulta el a Borsnak Tímea, aki mióta tud nővére létezéséről, szeretné őt megtalálni.

Susányiné Kun Tímea mára már elhunyt édesanyja, Miklós Gertrud. Fotó: Susányiné Kun Tímea

Mikor édesanyám meghalt, akkor tudtam meg a bátyámtól, Taborszky Józseftől, hogy van egy féltestvérem, aki a nővérünk. Édesanyám soha nem beszélt nekem róla.

- mondta Tímea, aki megtudta, hogy kiderült: nem a második, hanem a harmadik gyermek a családban.

- A nővérünk és a bátyám, édesanyánk előző házasságából született.

- folytatta Tímea, aki annyit tud, hogy édesanyja keszthelyi volt, de nővére valószínűleg Budapesten, Rákospalotán születhetett.

Susányiné Kun Tímea bátyja, Taborszky József. / Fotó: Susányiné Kun Tímea

Nővére neve elméletileg Taborszky Zsuzsanna, de az örökbe adás miatt ebben sajnos nem lehet biztos. A család egyik barátjának neve is előkerült, méghozzá a Győrben élő Bukovics Gézáné neve merült fel, mint Tímea nővérét segítő személy. A történetük tehát meglehetősen bonyolult, az azonban bizonyos, hogy Tímea a rendelkezésére álló információk alapján igyekezett mindent megtenni, hogy megtalálja évek óta keresett nővérét, akit talán az 1950-es évek közepe táján születhetett. Pontos dátumot sajnos nem lehet tudni, mivel nővére létezéséről édesanyja haláláig semmit nem tudott Tímea, aki hangsúlyozta:

Még egy fotóm sincs a nővéremről! Jó lenne végre megismerni!

Tímea azt reméli, hogy a Bors cikke alapján talán jelentkezhet olyan, aki tud neki segíteni abban, hogy egyszer megismerhesse azt, akinek évekkel ezelőtt sajnos még a puszta létezéséről sem tudhatott.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek