Tükörgyerek

Rossz hírek érkeztek a súlyos beteg Mátéról, a kifiút sajnos nem tudják megműteni

Létrehozva: 2024.05.28.

Rohan az idő és Máté még mindig a műtétre vár. Bár a család a fànkvásàr és egy egyesület segítségével összeszedte a beavatkozás árát, de a kisfiú állapota nem teszi lehetővé, hogy elvégezzék. A gyógyulási esélyei egyre csak romlanak.

Máté tükörgyerek. Három éves korában derült ki, hogy ellentétes oldalon van a szíve, a mája és a gyomorhólyagja is.

Napról napra egyre kisebb az esély Máté gyógyulására  Fotó: olvasói

Mikor világra jött még minden rendben volt. Később azonban sokat betegeskedett, és a fejét sem úgy emelte, ahogy kellett volna. A védőnő tanácsára sokat fektették hason, de nem szűntek a panaszai.

Elkapta a koronavírust, ekkor derült ki minden

Mikor elkapta a koronavírust, a gyermekorvos a miskolci kórházba utalta be vizsgálatra, mert kíváncsi volt, hogy maradtak- e szövődményei a betegségének. Az eredmények sokkolták a kisfiú szüleit, akik a kórházban szembesültek a rossz hírrel: Máté tükörgyerek. Ellentétes oldalon van a szíve, a mája és a gyomorhólyagja.

Ettől kezdve orvosról orvosra vittük Mátét. Az újabb vizsgálaton derült fény rá, hogy nem csak csak tükörgyerek, de a gerincével is nagy gondjai vannak. Nyak- rövidülése és enyhe fej- félretartása is van.

-mesélte elkeseredetten az édesanyja, Adrienn.

Tizenkétórás műtétre vár a kisfiú

Meghökkentő volt amit a vizsgálatokon megállapítottak, gerincoszlopán két fél csigolya is található, és ezek egy oldalon helyezkednek el. Arra is fény derült, hogy egy veséje és két lépe van a kisfiúnak. Ezért ha beteg, akkor nem szedhet bármilyen gyógyszert. Csak olyat, ami a vesét kíméli. Ezért Máté betegsége óriási kiadást jelent a család számára. Hatalmas, tizenkét órás műtét elé néz, mellyel kiegyenesítik gerincoszlopát, és fejének jobbra tartását szüntetik meg, Nemcsak kockázatos ez a beavatkozás, hanem nagyon drága is. A Bakcsó Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesület segített összeszedni a család számára a beavatkozás árát, de a kisfiú állapota nem teszi lehetővé, hogy el is végezzék. 

Kiszámíthatatlan a szervezete

Ahogy telik az idő, a kisfiú esélyei egyre csak romlanak.

Lelkileg mélyponton vagyok. Nem elég a stressz, hogy mi lesz a fiunkkal, és még az emberek is támadnak a gyűjtés miatt. Pedig csak ez az egyetlen módja, hogy Máté meggyógyuljon.

-zokogva temeti arcát a tenyerébe Adrienn, aki teljesen kétségbe van esve
Az idő rohan, de a szülők felveszik vele a versenyt. Mindent megtesznek, hogy az állapota javuljon, de a kiadásaik egyre csak nőnek és nem tudják a pontos menetrendet, mert Máté szervezete "kiszámíthatatlan".

Mindig jön valami, amire nem számítunk. Ez egy olyan körforgás, amiből nincs kiszállás. 

-sóhajt fel Adrienn, aki azt is elárulja, hogy még a műtét helyszíne is bizonytalan. Helyzetüket tovább nehezíti, hogy ha külföldön kell az orvosi beavatkozást végrehajtani, az sokkal többe kerül, és annyi pénzük nincs az elkeseredett szülőknek. A vizsgálatok során pedig csak úgy repkednek a százezrek. Nagyon fontos lenne, hogy mielőbb el lehessen végezni a műtétet, mert akkor lenne csak esély a kisfiú gyógyulására.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek