Gyász

Baráti csínytevésnek indult tragédia lett a vége: belehalt a sérüléseibe egy férfi, akit a barátja csak meg akart viccelni

K.B.

Létrehozva: 2024.05.25.

A "gyilkos" barát ellen nem indul eljárás a haláleset miatt.

Szörnyű tragédia híre érkezett Amerikából. Egy 22 éves golfozó Conner Groom ugyanis életét veszítette, miután a legjobb barátja jó poénnak gondolta, ha lelöki őt egy párkányról, ami alatt egy biztonsági háló volt. A fiatalember azonban rosszul esett, és a hálón keresztül zuhanva egy tartó oszlopnak esett neki, amitől súlyosan megsérült a gerince és az agya. Öt héttel a baleset után életét veszítette a férfi.

golf golfozó
A golfozó a barátaival öntött fel a garatra a golfklubban /Fotó: Illusztráció - Pexels

Most lezáródott a bírósági tárgyalása a halálesetnek, és felmentették a "gyilkos" barátot, az emberölés vádja alól.

A Metro beszámolója szerint a két fiatalember a barátaikkal együtt fogyasztott alkoholt 2021. december 21-én éjszaka a TopGolf nevű golfklubban, és az este folyamán többször is megpróbálták egymást rálökni a biztonsági hálóra. Az este kezdetén azonban még elzavarta őket a biztonsági őr helyszínről, de később visszaszöktek, ekkor történt a haláleset.

A rendőrség beszámolója szerint a golfklub biztonsági kamerái rögzítették, ahogy többedmagukkal jól érezték magukat a fiúk, és bebizonyosodott, hogy semmi agresszió nem volt köztük, csupán egy végzetes baleset történt a párkánynál. Conner 4 méteres magasságból zuhant le, és szerencsétlen módon úgy ütközött neki a biztonsági háló tartóoszlopának, hogy megsérült a gerince, és súlyos agykárosodást is szenvedett. A barátai azonnal értesítették a mentőszolgálatot, és kórházba szállították a sérült fiút, akinek bár 5 hétig küzdöttek az életéért végül lekapcsolták az életben tartó gépekről.

A nyomozást vezető Lydia George így nyilatkozott az ügy lezárásáról a lapnak:

Conner Groom szülei sem támogatták a vádemelést. Úgy gondolják, hogy a fiúk sem akarná, hogy börtönbe kerüljön a barátja. Ez csupán egy tréfa volt, ami egy tragikus balesethez vezetett

 - árulta el a rendőrtiszt, aki szerint a biztonsági felvételeken hallható, hogy az elkövető még figyelmeztette is rá Connert, hogy rá fogja őt lökni a hálóra. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek