Szökésben

"Hiába kiabáltam, hogy állítsák meg" – piroson tekert át a hároméves kecskeméti kislány

H. Á.

Létrehozva: 2024.04.15.

Az autósok nagy része a kocsiból nézte végig a történteket.

Elképesztő dolognak voltak szemtanúi a kecskemétiek április 14-én, vasárnap, az egyik forgalmas útszakasz mellett. Egy mindössze hároméves kislány suhant keresztül lábbal hajtós futóbiciklijén a fél városon, ráadásul egyes egyedül, szülői vagy gondviselői felügyelet nélkül.

A hároméves kislány a tilos jelzés ellenére ment át a zebrán  Fotó: Olvasói fotó

Egy kecskeméti autós, Tamás osztotta meg a Borssal elképesztő történetét arról, hogyan sikerült megállítaniuk a kicsit.

Amikor megláttam a kislányt, azonnal arra gondoltam, hogy a szülő biztosan csak lemaradt és fut utána. A pirosnál, a tilos jelzésen is áthaladt a futóbiciklijével, akkor már tudtam, hogy nem követi a szülő a gyermeket.

Alig akadt, aki segített volna

Tamás, amint zöld jelzést kapott autójával, arra az útszakaszra kanyarodott, mely mellett a hároméves kislány elhaladt. Kipattant a kocsiból, majd rohant a kislány után, hogy utolérje őt, mielőtt a következő kereszteződéshez érne, ahol talán már nem lesz ekkora szerencséje.

Mindenki azt hitte, hogy az én gyermekem után szaladok, hiába kiabáltam, hogy valaki állítsa meg őt, csak jót mosolyogtak a járókelők

– mesélte lapunknak Tamás, aki rohanva sem tudta utolérni a futóbiciklin repesztő kislányt, akit végül két férfi segítségével, hárman tudtak csak megállítani.

Megfogtam neked a lányod! – mondták, amire én közöltem, hogy köszönöm, de nem az én lányom, majd azonnal hívtuk a rendőrséget.

Tamás és másik két társa lélekjelenlétének köszönhetően a mindössze hároméves kislánynak nem esett baja, igaz, csak a szerencsén múlt, hogy senki nem ütötte el a futóbiciklin suhanó, meglehetősen alacsony magasságban lévő lányt, amikor a tilosban ment át a zebrán. Tamás lapunknak azt is elmondta, hogy a másik két férfi segítsége nélkül nem érte volna utol a lányt, akit így a nap végén szerető édesanyja ölelhetett a karjába.

Nem hibáztatja a szülőket

Utólag az is kiderült, hogy a bátor, de életveszélyesen közlekedő kislány a kecskeméti Máriahegytől egészen a Pákozdi csata utca végéig tekert, ami a pontos útvonalától függően, lefele kerekítve is legalább egy másfél kilométer hosszú szakasz.

Nagyon örülök, hogy a kislány sértetlenül került haza a szüleihez! Valószínűleg egy óvatlan pillanatban szökhetett el tőlük, ezért nem is hibáztatom őket. Az viszont felháborító, hogy a két férfit leszámítva még akkor sem segített senki, amikor már kiabálva futottam utána

– tett hozzá a hős férfi, aki szerint bármikor, bárkinek a gyermekével megeshet hasonló. Tamás éppen ezért elsősorban azt szeretné, hogy hasonló esetben jobban figyeljenek oda és ha baj van, cselekedjenek is a járókelők.

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen furcsa és veszélyes jelenet Kecskeméten. Lapunk korábban arról számolt be, hogy egy férfi egy lovaskocsival vontatott egy autót egy kereszteződésben.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek