Fertőzés

Agyevő amőba támadott meg egy gyereket a népszerű víziparkban, az orvosok sem tudták megmenteni

LA

Létrehozva: 2023.09.18.

A gyermek családja nem tudja feldolgozni a veszteséget.

Agyevő amőba miatt halt meg egy kisfiú! Michael Alexander Pollock mindössze 16 hónapos volt, amikor elhunyt, miután az arkansasi Little Rock víziparkban játszott. Családja szerint a kicsi megérintette még az idegenek szívét is.

Képünk illusztráció! / Fotó: Pixabay

Az arkansasi egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy a kis Michael a vízben szedte össze elkapta az agyevő amőbát. A gyermeket kórházba szállították, de már az orvosok sem tudtak rajta segíteni.

Bár Michaelnek a Földön töltött ideje rövid volt, tündéri mosolyával és játékosságával megérintette családja, barátai és még az ismeretlenek szívét is

 – búcsúznak tőle szülei.

Mindeközben a vízipark bezárt, és együttműködnek a vizsgálatok során a hatóságokkal. Az agyevő amőba ivóvízzel nem tud bekerülni a szervezetben kárt tenni, ugyanis fel kell jutnia az ember orráig - írja a Mirror. A kezdeti tünetek, amelyeket első stádiumnak is tekintenek, az erős fejfájás, láz, hányinger és hányás.

A második szakasz kómát, hallucinációkat, megváltozott mentális állapotot, nyakmerevséget és görcsrohamokat foglalhat magában. Súlyos szövődményei valószínűleg az egyik oka annak, hogy Észak-Amerikában csak öt túlélő van. A múlt hónapban egy texasi lakos kapta el a fertőzést, miközben a Lyndon B. Johnson-tóban úszott.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek