Trendi

Próbálj meg két perc alatt összehozni egy kamuposztot! Új közösségi oldal rántotta be a fiatalokat

Létrehozva: 2022.12.01.

Tudni akarod, éppen mit csinálnak, merre járnak a barátaid? Ezt az új közösségi oldalt neked találták ki!

Forrás: Shutterstock

A fiatalok először a Twittert és a Facebookot, aztán az Instagramot is elhagyták, hogy újabb, trendibb közösségi felületeket keressenek maguknak. Noha mostanában épp a TikTok pörög – ahol sajnos a sok jópofa kihívás mellett több veszélyes trend is terjed a tinik körében –, lassan már a rövid videókról szóló felület sem lesz nekik elég trendi. De hol vannak azok, akik már onnan is továbbálltak? Nos, a legtöbben egy 2020-ban, Franciaországból hódító útjára indult platformon kötöttek ki.

kévé, telefon
Eleged van a beállított fotókból és a műposztokból? Van egy jó hírünk!  Fotó: Pixabay

Elegük lett a kamuposztokból

Sokan felismerték, mennyire ciki, hogy a közösségi oldalakon beállított, agyonretusált, túlfilterezett fotókkal és videókkal találkozni szinte kizárólag, és hiába a néhány sminkmentes fotó, ezek is beállítottak, mesterkéltek. Na de mit tud ez az új felület, a BeReal, amit a többi nem?

A felhasználó minden nap egy véletlenszerű időpontban kap egy értesítést a telefonján, amit követően két perce van készíteni egy képet az előlapi és hátlapi kamerájával. Az értesítés mindenkinek egyszerre megy ki, szóval ideális esetben amint elkészült a kép, láthatni, hogy a nap azon szakaszában éppen hol és mit csinálnak a barátok. Ha a képet nem sikerül elkészíteni a kétperces időkereten belül, arról értesítést kapnak az ismerősök.

A "szabályok" célja, hogy a többi applikációval ellentétben, ezen a platformon valós és élethű képeket osszanak meg az emberek a beállított és retusáltak helyett. Emellett nem is vesz el olyan sok időt, hiszen egy nap csupán egyszer görgeti végig mindenki, míg megnézi barátai posztjait. 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek