Megrázó

„Csak szörnyűségekre tudtam gondolni” – Zóra megkerülése után is a könnyeivel küzdött édesanyja

Kóré Károly

Létrehozva: 2022.11.15.

Kész csoda történt, mikor életben találta meg egy siklóernyős azt a hatéves kislányt, aki vasárnap este tűnt el egy péri tanyáról. A kislány ugyanis egy egész éjjelt töltött odakint, a kétfokos hidegben. Zóra azonban nem adta fel, még mosolygott is, mikor reggel rátaláltak. Igazi kis hős. A kislány édesanyja, Judit fejében is csak a legrosszabb járt, most a Borson keresztül fejezte ki háláját a keresőknek.

Zóra egy életrevaló, cserfes kislány. Idén kezdte az általános iskolát, a testnevelés lett az egyik kedvenc tantárgya. Vasárnap este túl messzire merészkedett a családja péri tanyájáról, mielőtt hazaindultak volna Győrbe. A szülei még megetették az állatokat, amikor azonban a család autóba ült volna, a szülők hiába kiabálták a kislány nevét. Hamar rájöttek, hogy baj van, Zóra eltűnt. Az eset pedig könnyen tragédiával is végződhetett volna, hiszen sötét és köd volt odakint, ráadásul aznap éjjel mindössze két fok. 

Eltűnt kislány keresése
Eltűnt egy 6 éves kislány, több százan keresték Zórát Fotó: Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat

Siklóernyős bukkant rá reggel

Zóra szülei azonnal értesítették a rendőrséget, mikor észrevették, hogy eltűnt a kislány, a segítség pedig hamar meg is érkezett. Beindult a riasztólánc, hamarosan kutató-mentőkutyások, tűzoltók, polgárőrök és önkéntesek lepték el a környéket. Összesen 300-an vették ki a részüket Zóra kereséséből. A feladatot bonyolította, hogy nem csak besötétedett, hanem a köd is leszállt. Éjjel három után a munkát kénytelenek voltak reggel hétig felfüggeszteni, ám a történet így is szerencsés véget ért. A kislányt végül egy siklóernyős találta meg.


Szülei kétségbeesve várták őt haza

Judit, a kislány édesanyja, még órákkal Zóra megkerülése után is a könnyeivel küszködött. 

- Bőségesen megebédelt, most pedig pihen a tanyán  – mondta a Borsnak a családanya, és hozzátette, a vasárnap éjszakát bizonyára sosem fogják elfelejteni.

- Zóra még sosem tett hasonlót, és az egész neki is jó lecke arra vonatkozóan, hogy anyának mindig szót kell fogadni. 

Persze képtelen vagyok rá haragudni, csak az jut eszembe, hogy milyen szörnyűségekre gondoltam, amíg tartott a kutatás.

 Az elején én is részt vettem a keresésben, de aztán a rendőrök bevittek a kapitányságra kihallgatni. Órákat kellett ott töltenem, mert a lelkiismeretes nyomozók szerettek volna minden lényeges részletre kitérni. Az azonban szörnyen aggasztott, hogy miközben ismeretlenek és ismerősök a terepen vannak, nekem kérdésekre kell felelnem. Úgy éreztem, nekem is a természetben lenne a helyem. Tehetetlenül ültem és beszéltem. Kint a farkasordító hidegben. 

Próbáltam a negatív gondolatokat kizárni, mégis az jutott eszembe, hogy az úton valaki felvette és elrabolta a kislányomat 

– részletezte a Borsnak Judit.

Megtalálták az eltűnt kislányt
Zóra szinte mindig mosolyog Fotó:   Facebook

Süti kutya után szaladt el a kislány

- Mondták az unokámnak a szülei, hogy mindjárt indulnak haza, csak még el kell intézniük valamit. Zóra látta, hogy Süti kutya elszaladt, ő pedig vissza akarta vinni a kedvencét, ezért utánament. A kutyus aztán hazatalált, a kislány viszont messzebbre elcsatangolt, ráadásul időközben besötétedett – mondta a Borsnak Ferenc, Zóra nagypapája.

- Az unokám nagyon sokat sétált egyedül és védtelenül, hiszen kilométerekre arrébb találták meg, a péri repülőtér mellett. 

Azt elmondhatom, hogy Zóra egy rendkívül rátermett, okos gyerek. Még csak áprilisban lesz hétéves, de a koránál sokkal értelmesebb. Mozogni is szeret, rengeteget futkos a tanyán. Ennek köszönhető, hogy a testalkata is szerencsés, egyáltalán nincs elhízva, jó erőben van - mesélte a nagyszülő, akit természetesen a család azonnal értesített a kislány eltűnése után.

- Éppen otthon voltam Győrben. Bepattantam a kocsiba, és a helyszínre siettem. Éjszakára elképesztően lehűlt az időjárás, ezért félő volt, hogy Zórának valami komolyabb baja esik, de attól is féltünk, hogy a nagy sötétségben és ködben, a rossz látási viszonyok miatt nem vesz észre egy farönköt, megbotlik, és beüti a fejét. 

Sajnos a legrosszabb lehetőségek is az eszünkbe jutottak, pláne úgy, hogy a pusztán a felnőttek is nehezen közlekedtek – ecsetelte Ferenc.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek