Elismerés

Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Ripost

Létrehozva: 2022.09.08.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit csütörtökön a Parlamentben.

Jó bornak is kell a cégér, tartja a mondás. Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy is egy ilyen cégér: megmutatja azt, hogy az egyes szakágakban ki a legjobb, a megbízható minőséget garantáló, értéket teremtő szolgáltató és termékgyártó Magyarországon. A két és fél évtizede létező pályázati rendszer olyan gazdasági és kulturális szervezeteket értékel, amelyek jóval az átlag feletti színvonalon dolgoznak.

 

„Visszatekintve a magunk mögött hagyott évekre nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy világjárvány és a szomszédunkban zajló háború, valamint az ezekből fakadó gazdasági és pénzügyi nehézségek sem törték meg az érdeklődést az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat iránt, ami azt jelenti, hogy sikeres volt az egyik legrangosabb hazai minősítő rendszer megújítása” – mondta el a Ripostnak Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke.

Idén a Ripost szerkesztősége is a kitüntetettek között volt. A TV2 hírigazgatóságával és az M1 csatornaigazgatóságával együtt megkapta a Kommunikációért Nívódíjat, mivel az értékelők szerint ez a három sajtószerv tette a legtöbbet a kiemelkedő minőségű értékek bemutatásáért.

„Ez a nívódíj a szerkesztőség több éves kitartó munkáját dicséri. Sikerünk, amit az olvasóink száma is visszaigazol, egyebek közt annak köszönhető, hogy miközben folyamatosan alkalmazkodunk a változó környezethez és olvasói igényekhez, következetesen szem előtt tartjuk a Ripost által képviselt és felvállalt értékeket” 

– mondta Zimber Szilvia, a Ripost7 főszerkesztő-helyettese, aki Mokáné Medve Henriett művészeti vezetővel együtt vette át a díjat.

A szigorú, ötfordulós értékelés eredményeként összesen 34 pályázó 41 munkája érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatát. A legnépesebb pályázói csoport az agráriumhoz köthető, ami azért is fontos, mert az elmúlt időszak rámutatott a mezőgazdaság és az élelmiszeripar megkérdőjelezhetetlen jelentőségére, és az ágazat a válsághelyzet idején is bizonyította, hogy képes az egész ország ellátására.

„Mára mindenki belátja, hogy egy ország gazdaságának sebezhetősége nagymértékben függ attól, hogy mennyire képes a saját lábán állni, minél több területen önellátó lenni. Ezért is értékelődött fel a mezőgazdaság és az élelmiszeripar jelentősége az elmúlt néhány évben” 

– mutatott rá Farkas Sándor, az agrártárca miniszterhelyettese.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat márciusi meghirdetésekor a vállalkozások nagy része optimizmussal tekintett a 2022-es év elé. Bizakodva, hogy a szomszédunkban kezdődött háború hamar véget ér, és nem okoz majd komoly gazdasági katasztrófát. Sajnos a múló hónapok erre alaposan rácáfoltak. Az energiahordozók drágulása és a fokozódó alapanyaghiány a pályázaton is érezhető volt. A beadási határidő előtt többen a bizonytalanságra hivatkozva vissza is vonták jelentkezésüket, de szerencsére ők voltak kevesebben.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy a hosszú távra tervező vállalkozások a nehézségek ellenére is versenyelőnyre kívánnak szert tenni és ezért objektív megmérettetéseken vesznek részt. A továbblépés egyik lehetőségét abban látják, hogy kiválóságukat támassza alá független bíráló szervezet is, vagyis a tanúsított minőség igénye a termelők, gyártók, szolgáltatók részéről egyértelműen jelen van” – hangsúlyozta Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat küldetése, hogy saját eszközrendszerével segítse azt, hogy a gazdaság és kultúra szereplőinek kiszolgáltatottsága csökkenjen, és javuljon termékeik, szolgáltatásaik jövedelmezősége. Továbbá, hogy a különböző szektorok között egyfajta hidat építsen és egyértelmű segítséget nyújtson a fogyasztóknak, felhasználóknak a tudatos választásaikhoz.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158849_auto_resized.jpg
origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714111220
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162121_auto_resized.jpg
ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163968_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„Sokáig emlékezni fogok még erre” – a mindent eldöntő góljáról beszélt a Veszprém távozó légiósa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714111220
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163977_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Romantika a fellegekben - A pilóta az utasok előtt kérte meg a légiutas-kísérő kezét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros