Aktuális

Ezért veszélyes az oltásellenesség – Megrázó történetek a vakcinát elutasító hírességekről

Bors

2021. december 8. szerda 06:00

Hiába az „Oltás életet ment” szlogen, az oltási akcióhét, a rendelkezésre álló megfelelő mennyiségű vakcina, van akiket nem lehet meggyőzni az oltás fontosságáról.

Oltásban nem hívők, szkeptikusok, oltásellenesek, vírustagadók még a hírességek körében is szép számmal akadnak. Van, amikor ez az életébe kerül a meggyőzhetetlennek. A betegséget szerencsésen túlélőknek gyökeresen megváltozott a koronavírusról alkotott véleménye.

Kóbor János

Az utóbbi napok egyik legtragikusabb hírét az Omega együttes 78 éves, káros szenvedélyektől mentes frontemberének a halála jelentette. Az előadóművész november 9-én került koronavírussal kórházba, ahol aztán súlyos állapota miatt lélegeztetőgépre került. S bár az orvosok mindent megtettek Mecky felépüléséért, az énekes szervezete végül
december 6-án feladta a küzdelmet. Amint azt laptársunk a Bors megtudta, barátai szerint Kóbor János úgy halt meg, hogy mindvégig hitt a gyógyulásában. Az OMEGA menedzsere, Trunkos András a lapnak elmondta: – Mecky nem volt vírustagadó, egyszerűen nem szerette volna beoltatni magát. Az oltásokban nem hitt. Kiváló fizikai állapotban volt még egy hónappal ezelőtt is, nem volt hajlandó rettegni a vírustól, nem akart vakcinát. Az utolsó percben sem vette tudomásul, hogy mennyire beteg.

Csollány Szilveszter

Szintén napokban robbant a hír, hogy életéért küzd az olimpiai bajnok. A 2000-ben Sydneyben gyűrűn olimpiai bajnok címet nyert Csollány Szilveszterrel november végén szeretett volna interjút készíteni a Magyar Nemzet, akkor az 51 éves sportoló
gyengélkedett és egy kis türelmet kért. December 6-ra kiderült, hogy az utóbbi időben Ausztriában edzősködő volt sportolót azóta kórházban ápolják, állapota kritikus, emiatt lélegeztetőgépre szorul. A sportoló közösségi oldalán korábban több oltás- és maszkellenes bejegyzést posztolt és osztott meg, többek között a hazánkban járványt elbagatellizáló és nyíltan oltásellenes dr. Gődény Györgyét.

Pataky Attila

2020 tavasszal még járványszkeptikus volt az Edda frontembere, aki azonban túlélve a koronavírust, átértékelte a COVID-19-ről alkotott korábbi véleményét. Az énekes erről Bochkor Gábor rádiós műsorában beszélt tavaly. Elmondta, hogy nehezen élte ugyan meg a betegséget, de szerencséje volt, túlélte a fertőzést. Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a tavaszi vírustagadó véleményével, az énekes azt felelte: – Igen, alázatosan jelentem, nagyon erősen megtanította, a sorsom megmutatta, hogy kicsit halkabban, nem kell annyira harsánykodni, nem kell annyira véleményeskedni.–

Ők sem hittek az oltásban

Bogdan Stanoevici egykori román miniszter

A 62 éves román férfi a koronavírus okozta szövődményekbe halt bele. Közszereplőként egyike volt a maszkviselés ellenzőinek és a hatóságok járványügyi intézkedéseit kritizálóknak.

John Magufuli, Tanzánia elnöke
A tanzán elnök volt a világon az egyik legnagyobb vírusszkeptikus, aki arra szólította fel a népét, hogy imákkal és gyógynövényekkel védekezzenek a COVID-19 ellen. A koronavírus létezését először akkor ismerte el, amikor Zanzibár alelnöke is belehalt a fertőzésbe.

Marcus Lamb műsorvezető

64 éves korában koronavírus vitte el az amerikai keresztény televíziós hálózat alapító- műsorvezetőjét. Lamb nem volt hajlandó beoltatni magát, mert úgy vélte, hogy a koronavírus egy roppant veszélyes emberkísérlet. Műsoraiban arra buzdította az embereket, hogy ne higgyenek azoknak, akik az oltás mellett kampányolnak.

Penz András politikus

A 71 éves DK-s képviselő még februárban utasította vissza a számára felkínált kínai vakcinát. Ezt követően fertőződött meg. Kórházba került, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Dmitriy Stuzhuk testépítő

A vírustagadó testépítő-edző 33 évesen halt bele a covidba, miután egy törökországi útja során megfertőződött a vírussal. Mikor kiderült, hogy koronavírusos lett, figyelmeztette egymilliós követőtáborát, hogy ne vegyék félvállról a vírus létezését.

Holly McGuire, modell

A 43 éves vírus- és vakcinatagadó modell úgy gondolta, rá nem lesz veszélyes a Covid. Amikor azonban megbetegedett, állapota miatt kórházba került, ahol kétszer is nagyon közel állt a halálhoz, az orvosok csupán 15 százalékot adtak neki a túlélésre. A covidfétises férfiakból élő modell felépülve óva intett mindenkit: – Vírustagadó voltam, oltásellenes voltam, most őszintén mondhatom az embereknek, hogy a Covid valódi! Az oltás életet ment, ami velem történt, bárkivel megeshet! –

Rusvai Miklós elmondta, mit gondol Kóbor János haláláról
Nagyon sajnálom, hogy életét veszítette Kóbor János. Én is ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyik az Omega, Illés, Metró zenekar zenéjén nőtt fel. Rajongtunk értük. Ők a mi korosztályunk zenekarai. Nagyon sajnálom őt. Sok jó zenét hallottunk tőle, de remélem, hogy a tragikus sorsa több oltásellenest is meggyőz” – nyilatkozta Rusvai Miklós a Ripostnak.

A virusszakértő üzent is a vírustagadóknak: Kóbor János a 70 év feletti korosztályhoz tartozott, nyilván a fiatal
oltástagadók azt mondják, hogy ebben a korban már akár oltják, akár nem, meghalhat az ember, még akkor is, ha egészséges. A szintén oltástagadó hírében álló Csollány Szilveszter viszont egy sportember, ráadásul évtizedekkel fiatalabb Kóbornál, mégis nagyon rossz állapotban van a vírus miatt. Az ő sorsa igazán meggyőző lehetne az
oltásellenesek számára
.

A virológus hozzátette: – Nem kell elfogadni,amit én állítok. Meg kell nézni, hogy kinek-kinek a saját ismeretségi
körében mi mellett szól több érv, mit támogatnak a tapasztalatok. Azt,amit a tudomány mond, vagy azt, amit az oltástagadók. Ezek után mindenki a saját tapasztalati szűrőjén átengedve fogadja el az információkat. –

További cikkek

Búcsú

Végső búcsú: Utolsó útjára kísérik Dobos Attilát – fotók

Politika

György István: Kifejezetten sikeresek voltak a januári oltási akciónapok

Ez is érdekelhet

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

life.hu

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó megmutatta 17 éves lányát: Emma kész nővé cseperedett - Fotó

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

duol.hu

A zebrán gázoltak el egy dunaújvárosi hölgyet

origo.hu

Elrontott plasztikai műtét miatt évek óta nem tudja lecsukni a szemeit egy férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Köszönet a horvátoknak, hogy nyertek Izland ellen!”

vg.hu

Több száz falusi kisboltot épít át a Coop

mandiner.hu

Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

life.hu

Gregor Bernadett barátja megszólalt: "Nevezzük akárminek ezt a kapcsolatot, ez kialakult"

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben