Aktuális

Ezért veszélyes az oltásellenesség – Megrázó történetek a vakcinát elutasító hírességekről

Bors

2021. december 8. szerda 06:00

Hiába az „Oltás életet ment” szlogen, az oltási akcióhét, a rendelkezésre álló megfelelő mennyiségű vakcina, van akiket nem lehet meggyőzni az oltás fontosságáról.

Oltásban nem hívők, szkeptikusok, oltásellenesek, vírustagadók még a hírességek körében is szép számmal akadnak. Van, amikor ez az életébe kerül a meggyőzhetetlennek. A betegséget szerencsésen túlélőknek gyökeresen megváltozott a koronavírusról alkotott véleménye.

Kóbor János

Az utóbbi napok egyik legtragikusabb hírét az Omega együttes 78 éves, káros szenvedélyektől mentes frontemberének a halála jelentette. Az előadóművész november 9-én került koronavírussal kórházba, ahol aztán súlyos állapota miatt lélegeztetőgépre került. S bár az orvosok mindent megtettek Mecky felépüléséért, az énekes szervezete végül
december 6-án feladta a küzdelmet. Amint azt laptársunk a Bors megtudta, barátai szerint Kóbor János úgy halt meg, hogy mindvégig hitt a gyógyulásában. Az OMEGA menedzsere, Trunkos András a lapnak elmondta: – Mecky nem volt vírustagadó, egyszerűen nem szerette volna beoltatni magát. Az oltásokban nem hitt. Kiváló fizikai állapotban volt még egy hónappal ezelőtt is, nem volt hajlandó rettegni a vírustól, nem akart vakcinát. Az utolsó percben sem vette tudomásul, hogy mennyire beteg.

Csollány Szilveszter

Szintén napokban robbant a hír, hogy életéért küzd az olimpiai bajnok. A 2000-ben Sydneyben gyűrűn olimpiai bajnok címet nyert Csollány Szilveszterrel november végén szeretett volna interjút készíteni a Magyar Nemzet, akkor az 51 éves sportoló
gyengélkedett és egy kis türelmet kért. December 6-ra kiderült, hogy az utóbbi időben Ausztriában edzősködő volt sportolót azóta kórházban ápolják, állapota kritikus, emiatt lélegeztetőgépre szorul. A sportoló közösségi oldalán korábban több oltás- és maszkellenes bejegyzést posztolt és osztott meg, többek között a hazánkban járványt elbagatellizáló és nyíltan oltásellenes dr. Gődény Györgyét.

Pataky Attila

2020 tavasszal még járványszkeptikus volt az Edda frontembere, aki azonban túlélve a koronavírust, átértékelte a COVID-19-ről alkotott korábbi véleményét. Az énekes erről Bochkor Gábor rádiós műsorában beszélt tavaly. Elmondta, hogy nehezen élte ugyan meg a betegséget, de szerencséje volt, túlélte a fertőzést. Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a tavaszi vírustagadó véleményével, az énekes azt felelte: – Igen, alázatosan jelentem, nagyon erősen megtanította, a sorsom megmutatta, hogy kicsit halkabban, nem kell annyira harsánykodni, nem kell annyira véleményeskedni.–

Ők sem hittek az oltásban

Bogdan Stanoevici egykori román miniszter

A 62 éves román férfi a koronavírus okozta szövődményekbe halt bele. Közszereplőként egyike volt a maszkviselés ellenzőinek és a hatóságok járványügyi intézkedéseit kritizálóknak.

John Magufuli, Tanzánia elnöke
A tanzán elnök volt a világon az egyik legnagyobb vírusszkeptikus, aki arra szólította fel a népét, hogy imákkal és gyógynövényekkel védekezzenek a COVID-19 ellen. A koronavírus létezését először akkor ismerte el, amikor Zanzibár alelnöke is belehalt a fertőzésbe.

Marcus Lamb műsorvezető

64 éves korában koronavírus vitte el az amerikai keresztény televíziós hálózat alapító- műsorvezetőjét. Lamb nem volt hajlandó beoltatni magát, mert úgy vélte, hogy a koronavírus egy roppant veszélyes emberkísérlet. Műsoraiban arra buzdította az embereket, hogy ne higgyenek azoknak, akik az oltás mellett kampányolnak.

Penz András politikus

A 71 éves DK-s képviselő még februárban utasította vissza a számára felkínált kínai vakcinát. Ezt követően fertőződött meg. Kórházba került, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Dmitriy Stuzhuk testépítő

A vírustagadó testépítő-edző 33 évesen halt bele a covidba, miután egy törökországi útja során megfertőződött a vírussal. Mikor kiderült, hogy koronavírusos lett, figyelmeztette egymilliós követőtáborát, hogy ne vegyék félvállról a vírus létezését.

Holly McGuire, modell

A 43 éves vírus- és vakcinatagadó modell úgy gondolta, rá nem lesz veszélyes a Covid. Amikor azonban megbetegedett, állapota miatt kórházba került, ahol kétszer is nagyon közel állt a halálhoz, az orvosok csupán 15 százalékot adtak neki a túlélésre. A covidfétises férfiakból élő modell felépülve óva intett mindenkit: – Vírustagadó voltam, oltásellenes voltam, most őszintén mondhatom az embereknek, hogy a Covid valódi! Az oltás életet ment, ami velem történt, bárkivel megeshet! –

Rusvai Miklós elmondta, mit gondol Kóbor János haláláról
Nagyon sajnálom, hogy életét veszítette Kóbor János. Én is ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyik az Omega, Illés, Metró zenekar zenéjén nőtt fel. Rajongtunk értük. Ők a mi korosztályunk zenekarai. Nagyon sajnálom őt. Sok jó zenét hallottunk tőle, de remélem, hogy a tragikus sorsa több oltásellenest is meggyőz” – nyilatkozta Rusvai Miklós a Ripostnak.

A virusszakértő üzent is a vírustagadóknak: Kóbor János a 70 év feletti korosztályhoz tartozott, nyilván a fiatal
oltástagadók azt mondják, hogy ebben a korban már akár oltják, akár nem, meghalhat az ember, még akkor is, ha egészséges. A szintén oltástagadó hírében álló Csollány Szilveszter viszont egy sportember, ráadásul évtizedekkel fiatalabb Kóbornál, mégis nagyon rossz állapotban van a vírus miatt. Az ő sorsa igazán meggyőző lehetne az
oltásellenesek számára
.

A virológus hozzátette: – Nem kell elfogadni,amit én állítok. Meg kell nézni, hogy kinek-kinek a saját ismeretségi
körében mi mellett szól több érv, mit támogatnak a tapasztalatok. Azt,amit a tudomány mond, vagy azt, amit az oltástagadók. Ezek után mindenki a saját tapasztalati szűrőjén átengedve fogadja el az információkat. –

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

life.hu

Tavaly még idilli családként szerepelt G.w.M a feleségével: így nyilatkoztak a családjukról

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

she.life.hu

Egyszer bocsánatot kértem egy férfitól, amiért nem akartam vele lefeküdni

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

nemzetisport.hu

PL: sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Chelsea

vg.hu

Berobbanhat a Balkánra a Waberer's

sport.mandiner.hu

A magyar válogatott öt góllal győzött a címvédő Montenegró ellen a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjében

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

origo.hu

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó