Aktuális

Ebben a korban kívánják legjobban a szexet a nők – 18+

Bors

Létrehozva: 2021.11.21.

Függetlenül attól, hogy nőről vagy férfiről beszélünk: szexuális életünk a testtel és hormonjainkkal együtt változik. Amennyiben megértjük a testünkben végbemenő változásokat, könnyebben birkózunk meg az ebből adódó, esetlegesen felmerülő problémákkal.

Amikor egy férfi eléri a 40. életévét, megkezdődik a tesztoszteron életkorral összefüggő lebomlása. Ettől kezdve a vér tesztoszteronszintje évente körülbelül 1,2 százalékkal csökken, amelyenek hatására erekciós problémák léphetnek fel, ezáltal mérséklődik a szexuális vágy. A nők progeszteron és ösztrogén termelése 40 éves kor körül csökken, ami nagyban megváltoztatja az ösztrogén és a tesztoszteron egyensúlyát.

A jó hír azonban, hogy ez fokozza a szexuális éhséget.

Bild ugyanis lehozta egy erotikus portál, 40 év felettiek körében végzett felmérését, amiből kiderült: a nők 78 százaléka nagyobb vágyat érez, mint fiatalabb korában, a férfiak 44 százaléka szintén. Ráadásul az idősebb nők sokkal nyitottabbak az új pozíciók kipróbálására. Mindez nemcsak a megváltozott hormonszintnek köszönhető, hanem idősebb korukra az emberek már jobban ismerik a testüket. Tapasztalataik révén tudják, mi az, ami beindítja őket, és jobban le tudják vetkőzni gátlásaikat.

Negyvenéves kortól a nők ösztrogénszintje csökken, és általános hormonális változások következnek be.

Ez ahhoz vezethet, hogy nem termelődik elegendő természetes nedvesség. Sikosító használata mellett azonban nem kell lemondania az élveztekről, ráadásul intenzívebb szexuális élményt nyújthat. Továbbá ne becsüljük alá az előjátékot sem, hiszen a hosszan elnyújtott "bemelegítés" segít ellazulni, és felkorbácsolja mindkét fél vágyait.

A vérben lévő tesztoszteronhiány csökkenése okán gyakran erekciós problémákkal szembesülnek a férfiak. 

Szerencsére ebbe a korban már kevésbé érzik a teljesítménykényszert, így könnyebben megbirkóznak ezzel. Továbbá 40 éves kor felett ritkábban fordul elő korai magömlés, így az orgazmust tovább késlelteti, ami pozitívan befolyásolja annak minőségét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek