Aktuális

Müller Cecília: Fokozottan figyeljünk az idős családtagjainkra!

Bors

Létrehozva: 2020.04.06.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta:a jóidő miatt sokan mennek ki az utcára. Ezért 648 esetben történt feljelentés a hatóságok részéről az elmúlt időszakban. Sajnos vasárnap az intézkedések száma a duplájára nőtt a szombathoz képest. 614 esetben intézkedtek a budapesti rendőrök a lakossággal szemben.

A magatartási szabályokat tartsák be a az emberek – kérte az alezredes. A kijárási korlátozás és az üzletek nyitvatartási szabályozás miatt egyre több rendőr lesz az utcákon. Kérik, hogy lehetőleg mindenki online tartsa a kapcsolatot a barátaival, szeretteivel, ismerőseivel. Az ingyenes parkolás nem azt jelenti, hogy mindenkit meghívnak az utcákra a hatóságok, hanem hogy kevesebb ember használja a tömegközlekedési eszközöket – emelte ki Kiss Róbert.

Több román vendégmunkás szeretne áthaladni az országon. Így ha az átutazni vágyók nem betegek, nincs köztük gyanús eset, akkor őket átengedik az országon. De azonnal, a legrövidebb úton el kell hagyniuk az államhatárt. 14.325 a házi karantén száma Magyarországon – mondta el az alezredes.

Müller Cecília elmondta: 744 fertőzött van jelenleg idehaza és négy beteg, 3 féri és 1 hölgy vesztette életét az elmúlt napon. Mindannyian krónikus betegek voltak. Így már 3 fő az elhunytak száma hazánkban.

Továbbra is felhívta a figyelmet, hogy fokozottan figyeljünk idős, beteg ismerőseinkre, rokonaikra. A gyógyultak száma már 67 fő, ami örömteli hír. Megköszönte a tisztifőorvos a szociális intézményekben dolgozók munkáját is. Akik mindent megtesznek azért, hogy az időseink biztonságban élhessenek a különböző otthonokban.

A következő időkben a védőeszközök kiszállítása folyamatosan történik.

Egy nap alatt semmi nem változott a fertőzöttség tekintetében, Pest megyében van a legtöbb beteg az országban. Ezért továbbra is tartsák be a hatóságok kéréseit nem csak itt, hanem mindenhol - kérte Müller Cecília.

Hirtelen sok lett az autó a fővárosban, ezért egy olyan csalóka érzést élhetünk meg, hogy lazultak a szabályok. De ez téves érzet. Tessék továbbra is komolyan venni az intézkedéseket – kérte a tisztifőorvos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek