A nagymama receptfüzetéből: olasz ciabatta

A nagymama receptfüzetéből: olasz ciabatta

mediterrán
PUBLIKÁLÁS: 2019. július 14. 14:30
Ha kánikulában készítünk ebédet, a legjobb a Földközi-tenger térségéből kölcsönözni néhány receptet – nem csak gyorsan és egyszerűen készíthetők el, az összetételük is kíméli majd szervezetünket a forróságban.
Bors

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók (70 dkg):
60 dkg finomliszt
2 tk só
1-1 kk kakukkfű
és rozmaring
2,5 dkg szoba-hőmérsékletű morzsolt élesztő
0,5 l langyos víz
1 kk olívaolaj a kelesztőedénykikenéséhez

Elkészítés: az élesztőt oldjuk fel a meleg vízben (egy csipet cukrot tehetünk bele, hogy felgyorsítsuk a folyamatot). Egy nagy tálban keverjük össze a sót a liszttel és a fűszerekkel, majd öntsük a közepére a felfuttatott élesztőt, és kézzel gyúrjuk össze (ragacsos, lágy tésztát kapunk). Egy kelesztőtálat kenjünk ki olajjal, és kaparjuk át bele a meggyúrt tésztát. Lefedve, meleg helyen kelesszük legalább egy órát (hűtőben egy éjszakát), majd vegyük kétfelé a tésztát, és formázzunk belőle hosszúkás cipókat. Sütőpapírral bélelt tepsiben vagy sütőformában süssük meg. A papírt szórjuk meg liszttel, mielőtt a tészta belekerül, és szórjuk meg a cipók tetejét is. A sütőt 240 fokra melegítsük elő, 25-30 perc alatt elkészül.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.