Aktuális

Weisz Fanni: Nem engedtek kifutóra a siketségem miatt

uv

2019. április 30. kedd 05:20

Fogyatékossága miatt nem akartak esélyt adni Weisz Fanninak a szépségiparban. Rengeteg elutasításban volt része, mire végre kinyílt a kapu előtte, és bizonyíthatott.

Forrás: Bors

Sok kislány álmodik arról, hogy egyszer híres fotómodell lesz, miközben már pár évesen titokban, rúzzsal a száján, anyukája körömcipőjében botladozik a tükör előtt. Weisz Fanni is ilyen kislány volt, de az álmodozáson túl egészen kisgyerekként el is szánta magát: bármi történjék, modell lesz!

– Két-hároméves voltam, amikor már pózolgattam a tükör előtt, aztán kicsit később az újságokban és a tévében is láttam, ahogy a modell-lányok jönnek-mennek a kifutón. Akkor eldöntöttem, hogy én is ezt szeretném csinálni, és modell leszek – emlékezett vissza Fanni, akinek azonban az átlagosnál is rögösebb volt az útja a csúcsig, siketsége miatt ugyanis sokszor elutasították. Erről legfrissebb posztjában tett először említést, a Borsnak pedig őszintén mesélt csalódásairól, és arról, hogy kellő akarattal és elszántsággal mindig sikerült felállnia a padlóról, és tovább küzdeni az ál­maiért. 

– Tizenegy évesen ért az első pofon, amikor jelentkeztem egy munkára, de nem sikerült. Nem engem választottak ki a reklámra. 

Fanninak ezután is bőven kijutott a kudarcokból, a divatszakmában ugyanis sokan nem tudtak mit kezdeni a fogyatékosságával, és nem  akartak lehetőséget adni számára a bizonyításra. 

– Sok nemet kaptam, azért, mert siket vagyok. Rengetegszer csalódtam, és voltam szomorú emiatt. A kifutón való munkákról, versenyekről rendre elküldtek, mondván, a siketségem miatt nem tudnak alkalmazni, mert nem hallom a zenét. Pedig nem is kell hallani. Ezt vagy érzi az ember, vagy nem. Én mindig is éreztem a ritmust, a basszust, egyszerűen a véremben van a zene. 

De Fanni hiába tudta mindezt, sokat kellett harcolnia, hogy be is bizonyíthassa. Kitartása és akaratereje azonban meghozta a gyümölcsét: amikor végre kinyílt előtte egy-két kapu, hamar kiderült, hogy van helye a szakmában, a kifutón, a versenyeken, a kamera előtt. Az első magyar siket szépségkirálynő fogyatékosságával sok sorstársának példaképe lett, amikor Európa első siket sajtószóvivője, majd a köztársasági elnök gyönyörű jeltolmácsa lett az újévi beszédeknél. Karrierje szárnyra kapott, és egyszeriben már azoknak sem nem lett visszatartó erő a siketsége, akik korábban eltanácsolták. 

– Sokszor találkozom a munkám során olyan emberekkel, akik régebben elutasítottak, nem akartak velem dolgozni. Imádom az érzést, amikor összetalálkozunk, rám csodálkoznak, és azt mondják, „Atya ég! Mi­lyen kár, hogy anno nemet mondtam neked, Fanni!”
És bár Fanni karrierje sínre került, a rengeteg buktatót és csalódást sosem felejti el. Történetével pedig másoknak szeretne erőt adni.

– Álmodoztam, csalódtam, de nem adtam fel, és mindent megtettem, hogy azzal foglalkozhassak, amivel szeretnék. Jó érzés lenne másokat is támogatni, erőt adni nekik a kitartáshoz. A férjem a mai napig képes erősíteni bennem azt, hogy ügyes vagyok, hogy menjek, csináljam, harcoljak. Pontosan tudom, hogy ez mennyire fontos, ezért is tervezek egy motivációs tréninget, ahol én szeretnék segíteni és biztatni másokat – árulta el lapunknak a siket szépségkirálynő. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149334_auto_resized.jpg
origo.hu

Döbbenetes képek az oroszországi iskolai lövöldözésről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8862_resized.jpg?avcount=1664208307
origo.hu

37 ember robbant fel Márkushegyen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147595_auto_resized.jpg
vg.hu

Olaszország erős üzenetet küldött az uniónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15145915_auto_resized.jpg
life.hu

"Eddigi életem egyik legszebb napja" - Rúzsa Magdi gyerekeit megkeresztelték

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15146524_auto_resized.png
hirtv.hu

Fidesz-KDNP: Gyurcsány emberei vesztegettek Miskolcon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8861_resized.jpg?avcount=1664208307
origo.hu

Lövöldözés volt egy iskolában, több halott, sok sérült van - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149774_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megfizethetetlen lesz a házhozszállítás? Így emelkedik a díja januártól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147506_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Menekültek az emberek az M7-es autópályán: szörnyű, ami történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149908_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az erdőkertesi páros öngyilkosság női áldozatának édesanyja: Tragédiák sorozta érte Katát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15148926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyászol a Gárdonyi Géza Színház, meghalt a társulat egyik tagja

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/b45_GGVSntQX0Df7ZNpkLDzN7DEUk44QBY8gZ0k8-A0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM5YTM5OGQ1OTBiMjRhZjFhMzkyMjEyZTdkNjY5MWI5.jpg
Remény

Mellbevágó diagnózist közöltek az orvosok a szülőkkel: Hanna csontdaganattal küzd

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/0umFPS9XfT7lkceLQmH1IiMINAGWcjWir2HG3bFze34/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1NTg1YWUxMzNkYjQ3YWFiNzkzYTczOTk4NzAwNDBi.jpg
Szankció

A kormány nemzeti konzultációt indít a szankciókról