Aktuális

Száraz bőr, berepedezett kéz? A konyhában a megoldás!

Bors

Létrehozva: 2019.01.27.

Az olivaolaj csodákra képes!

Forrás: Thinkstock (képünk illusztráció)

A hidegallergia vagy ekcéma tünetei télen jelentkez­nek, és többnyire a kézfejen. A kiszáradt bőr gyakran hámlik, berepedezik és vérzik is. 

A legfontosabb, hogy óvjuk kezeinket a hidegtől, viseljünk kesztyűt, és mindig gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról. Igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, ami lehet gyógytea vagy ásványvíz, és használjunk kézkrémet.

A kézmosási szokásainkat is érdemes felülvizsgálni. A bolti folyékony szappant célszerű lecserélni kézművesszappanra. Az egyik legjobb bőrápoló a sheavajas-kecsketejes szappan. Megújítja a külső védőréteget.

A hidratáló kéz­krémek közül a mandulaolajat, szőlőmagolajat, kókuszolajat, aloe-verát, kecsketejet vagy olí­vaolajat tartalmazó krémek ajánlottak, a kisebesedett bőrt jól gyógyítja a körömvirágkrém. De hatékony az orbáncfűolajos-sheavajas krém is.

Tipp:

A megmosott, megszárított kézbe masszírozzunk be egy fél evőkanálnyi olívaolajat. Húzzunk rá vé­kony pamut- vagy cérnakesztyűt, és pihentessük 10– 15 percig. Legjobb, ha egy éjszakán át rajta hagyjuk. 

Mosogatáskor, takarításkor használjunk gumikesztyűt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek