Sütőporral szedje le a zsírt!

Sütőporral szedje le a zsírt!

foltok
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 06. 17:30
Bors

A sütő ta­karításánál sokan inkább ke­rülik a vegyszerek használatát, hogy ne érintkezhessenek az étellel. Ilyenkor jöhet jól az ecet és a sütőpor, bár ennek a tisztításnak a hátránya, hogy sok időt igényel.

Egy tálban keverjünk ki fél csésze sütőport két-három evőkanál vízzel úgy, hogy kenhető masszát kapjunk. Húzzunk a kezünkre gumikesztyűt, majd kenjük be a sütő belsejét a sütőporos krémmel, de a fűtőszálat és az égőt kerüljük, majd hagyjuk hatni másnapig. Töröljük át az egészet egy nedves ruhával, a nagyon makacs foltokra pedig spricceljünk ecetet. Hagyjuk, hogy a sütőpor és az ecet habja kifejtse a hatását, majd töröljük tisztára és szárazra az egész sütôt. A tűzhely felső részét is tisztogathatjuk ezzel a keve­rékkel. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.