Aktuális

Szívrohamot kapott a tanárnő Győr környékén, a mentőként dolgozó volt tanítványának is köszönheti az életét

Kisalföld, Szeghalmi Balázs

2018. december 25. kedd 13:30

Igenis vannak karácsonyi csodák és "kicsi" a világ - mindkét tételt bizonyítja ünnepi történetünk. Négy éve hajszálon múlt egy tanárnő élete Töltéstaván. Jeneyné Ihász Ilona és két győri mentő, Bezselics Zoltán és Lóber Máté együtt elevenítették fel a drámai pillanatokat a Kisalföldnek.

Forrás: Mészáros Mátyás

Utolsó erővel

A lap ősz elején bemutatta az országos mentési versenyen győztesként végzett két győri mentőt, Horváth Sándort és Szilbek Krisztiánt, majd kérték az olvasókat, jelezzék, ha van kapcsolódó történetük.

A töltéstavai Jeneyné Ihász Ilona jelentkezett: "Négy éve karácsonykor családlátogatás után rosszul éreztem magam. Estére ömlött rólam a víz. Szóltam a férjemnek, hogy hívja a mentőt. Küldték a rohamkocsit. Már alig lézengtem. Utolsó erőmmel azon voltam, hogy mielőbb kórházba jussak. Hogy időt takarítsak meg, kimentem az utcára. Amikor pár perc múlva megállt a mentő, az egyik volt tanítványom, Máté szállt ki a kocsiból. Neki, a kollégáinak, Zoltánnak és Péternek, a győri kardiológiai osztály munkatársainak köszönhetem az életem". A mentő személyzet harmadik tagja, Dömötör Péter gépkocsivezető volt.

Életösztön

"Az infarktus előtt ritkán voltam beteg, de amikor a baj történt, életem legnehezebb időszakát éltem. Három hónappal korábban hunyt el az édesapám, édesanyám az ápolási osztályon feküdt. A szívroham alatt működött bennem az életösztön, sok vizet ittam. A kisebbik lányom 13 éves volt ekkor, felelősséget éreztem iránta. Arra gondoltam, hogy nem mehetek el, fel kell nevelnem" - kezdte Jeneyné Ihász Ilona. "Négy éve december 27-én érkezett a segélykérő hívás Töltéstaváról, 6-7 perc alatt a településre értünk Győrből" - mondta Lóber Máté, akit magyar nyelvre és irodalomra tanított Ilona a Fekete-iskolában.

"Meglepődött, amikor egykori tanárnőjét látta?" - kérdezte a lap munkatársa. "Igen. Látszott, hogy komoly a helyzet, rögtön az ellátásra fókuszáltunk" - hallottuk a győri mentőtől.

"Jó érzés volt, hogy a volt tanítványom és a társa jött segíteni. Azokban a szörnyű percekben plusz bizalmat jelentett Máté" - hangsúlyozta Jeneyné Ihász Ilona. Majd hozzátette: "már az iskolában is kedveltem Mátét. Nem volt mintatanuló, de gyerekként is a talpraesettségét, a jó értelemben vett zsiványságát szerettem".

"Amikor szívrohamot kaptam, fejbe vágott, mennyire ingatag az élet. Erős akarattal építettem újra a lelkemet, azóta tudatosabban élek, jobban figyelek magamra. Megtanultam, hogy a legnagyobb érték az élet. Mindennap hálát adok, hogy itt lehetek. A születésnapomon köszönetet mondok Máténak és Zoltánnak. Annyit írok nekik üzenetben: köszi a szülinapot" - búcsúzott Jeneyné Ihász Ilona.

További cikkek

Interjú

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: Február 15-től lépnek életben az új szabályok

Koronavírus

Jön az oltási igazolvány: Megérkeztek a részletes szabályok

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

ripost.hu

120 rendőr, 57 helyszín: csaknem 100 milliós csalást követett el a veszélyes magyar banda

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó

mandiner.hu

Orbán Viktor február elején Oroszországba utazik

kemma.hu

Autó csapódott árokba Tatabányán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Dánia szorosan nyert a kulcsjátékosait elveszítő Izland ellen

origo.hu

Áll a bál, a Tesla befektetői milliárdokat követelnek Elon Musktól

borsonline.hu

Kiadták a körözést: Magyar youtubert keres a rendőrség

magyarnemzet.hu

Zverev kijelentése új megvilágításba helyezi Djokovics ügyét

origo.hu

Megérkezett a hóvihar - már Budapesten is havazik - videók