Halászlé
4 főre, elkészítési idő 120 perc.
Hozzávalók:
1 kg hal (vegyesen: kárász, keszeg, ponty, törpeharcsa) • 1 közepes fej hagyma • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika • 1 gerezd fokhagyma • 1 mokkáskanál só • 1,5 l víz • tépett tészta
Elkészítés:
1. A halat vékony pengéjű késsel beirdaljuk.
2. A belsőségeket külön tesszük.
3. A halat meghajlítjuk, a vágásokba bedörzsöljük a sót, majd a halhúst 2–3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tíz percig állni hagyjuk.
4. A halhoz kilónként egy közepes fej hagymát finomra vágunk.
5. Az edénybe helyezzük a hagymát és a halakat. Hideg vízzel felöntjük.
6. Amikor felforr, hagyjuk főni öt percet, amikor kioldódott a zsírja, erre rakjuk rá a paprikaport és innen lobogó tûzön kb. félórát fôzzük.
7. A végén belehelyezzük a belsőségeket, és azokat is megfôzzük.
8. Főtt, tépett tésztával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.