Aktuális

Három autót letarolt a három drogos brit a pesti rakparton

Bors

Létrehozva: 2018.08.07.

Forrás: police.hu

Annyira otthon érezte magát Budapesten három angol turista, hogy bérelt autójukkal a menetirány szerinti bal oldalon akartak közlekedni, ahogy hazájukban, Angliában szokás. Ehhez azonban némi kábítószert is fogyasztottak, nem csoda, ha nem jutott eszükbe, hogy nem otthon vannak.

Épp a Pesti alsó rakparton hajtottak, az Erzsébet és a Szabadság híd között, amikor áttértek a menetirány szerinti bal oldalra és nekirohantak három szabályosan közlekedő kocsinak.

A baleset után a három angol kiszállt az összetört bérelt autóból, és anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, van-e sérült és ha igen, kell-e segítség, egyszerűen elsétáltak a helyszínről. A vétlen autókban ketten – szerencsére – nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedtek.

A kiérkező rendőrök a bérelt autóban megtaláltak három kis zacskónyi zöld növényi törmeléket, vélhetően mariuhánát, amit a nagy sietségben nem vittek magukkal. A nyomozók hamarosan azonosították a három férfit és még aznap, vasárnap délután megtalálták őket a főváros XIII. kerületében: abban az autókölcsönzőben magyarázkodtak, ahonnan az autót bérelték.

Ugyan a britek hagyományosan az út baloldalán közlekednek, ez természetesen a magyar rendőrök előtt nem számít enyhítő körülménynek. A vérvizsgálat eredményéből derül majd ki, hogy maga a sofőr fogyasztott-e a kocsiban lévő kábítószerből. A három britet őrizetbe vették,  segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják őket és valószínűleg előzetesbe is kerülnek majd.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek