Aktuális

Élőben közvetítette Facebookon a román férfi, ahogy 6 éves lánya autót vezet

Bors

Létrehozva: 2018.06.01.

A férfinek nem volt jogosítványa, és nem először ültette gyermekét a kormány mögé. Mindezt egy héttel a ceglédberceli horrorbaleset után.

Az Arad megyei Galsa határában egy felelőtlen szülő 6 éves és 3 hónapos kislányára bízta a teherautója kormányát, majd élőben közvetítette a Facebookon a nem mindennapi látványt, írja a Maszol.

A kislány lába alig ér le a pedálokig és az utat sem látja, anyósülésen pedig apja még biztatja is csemetéjét, hogy adjon gázt. A kislány édesanyja az aradon.ro helyi portálnak elmondta a felvétel szerdán, május 30-án készült. Tájékoztatása szerint az apukának sincs jogosítványa és nem ez az első alkalom, hogy a kislány a volánhoz ült. 

Az eset azért váltott ki országos felháborodást, mert alig egy héttel korábban a 4-es főúton Ceglédbercelnél egy román rendszámú mikrobusz frontálisan ütközött egy homokszálító teherautóval, a balesetben a mikrobuszban utazó kilenc ember életét vesztette. Mint kiderült, a mikrobusz sofőrje facebookozott a baleset pillanatában, és az is kiderült, hogy a sofőr már korábban is okozott balesetet.

Az esetet követően a Román Rendőrség petíciót kezdeményezett annak érdekében, hogy a Facebook elejét vegye a vezetés közbeni élő közvetítéseknek. A „Stop az élő Facebook-adásnak vezetés közben! Like-old az életet!” kezdeményezést eddig 29 ezren írták már alá és több mint 56 ezren osztották meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek