Aktuális

Szétszedték az autót a beszorult cica miatt

L. B.

2017. augusztus 16. szerda 05:20

Jellegzetes macskasírásra figyelt fel egy férfi Budapesten, Zuglóban, amikor parkoló autójához tartott. Néhány percnyi keresgélés után jött rá, hogy az egyik kocsi motorteréből jön a kétségbeesett segélynyávogás. Kiderült: az ékszíj kapta el a foglyul esett jószágot.

– A motor még meleg volt, a tulaj sem járhatott messze. A rendőrség rendszám alapján be­azonosította, értesítették a történtekről, és megkérték, hogy menjen az autójához. Az úr sosem látta a cicát, sőt kutyája van, de azt mondta, nem érdekli, ha darabjaira szedik az autóját, csak mentsék meg – olvasható a beszámoló a Facebookon.

Rövid tanakodás után hosszas szerelés következett, ami során még a turbócsövet, a lökhárítót és az egyik kereket is le kellett szedni, de megérte: a füle mögött, a hónalján és a farkán megsérült kiscica végül kiszabadult.

Macskák melegedője

Hideg időben szinte mindennapos, hogy cicák parkoló autók motorterében húzzák meg magukat. – Javasolni szoktuk télen a nem gazdiknak is, hogy kopogtassák meg a motorháztetőt, nehogy elpusztuljanak a rejtőzködő állatok – mondja Pataki Gábor.

– Amputálni kellett szegénynek a farkát, de már sokkal jobban van, jelenleg nálunk lábadozik. Tizenöt napig karanténban lesz, utána viszont az újdonsült gazdájához kerül. A megtalálónak nemrég meghalt a kiscicája, így örömmel vállalta a jövevény örökbefogadását – tudatta a Borssal az Állatmentő Liga elnöke, Pataki Gábor, aki csapatával kivette a részét a macskaszabadításból. Az egyik rendkívül segítőkész rendőr egyébként arra kérte a megtalálót, hogy ha kandúr, akkor nevezze el T. J. Hooker után TJ-nek, ha nőstény, legyen Linda. Végül utóbbi lett.

12 kilométert utazott

Kaliforniában, San Diegóban történt, hogy egy Gnocchi nevű macska bemászott egy parkoló autó lökhárítójába. A kocsi elindult, az ötéves sziámi cica pedig ottragadt. A volánnál ülő nőnek 12 kilométeren át fogalma sem volt potyautasáról, akkor azonban járókelők észrevették a cicát, és megállították az autót. Miután kiszabadították Gnocchi, egyszerűen elsétált.

További cikkek

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

borsonline.hu

Egy hónapja fagyoskodik tíz vásárhelyi család: se meleg víz, se fűtés

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

hirtv.hu

A jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

mindmegette.hu

Ha igazán házias ízekre vágysz: így készül a savanyú becsinált leves

origo.hu

Budapesten megnyílt a világ egyik legjobban várt új épülete, a Magyar Zene Háza

ripost.hu

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

haon.hu

Majdnem tragédiával végződött a magyar énekesnő vacsorája

nemzetisport.hu

Válogatott: már nem Fehér Csaba az MLSZ szakmai igazgatója

origo.hu

Napi balfék: Balázs Klári is őt felügyeli!