Aktuális

Soha nem szabadulhat a feleséggyilkos ex-hokis

Bors

Létrehozva: 2017.04.27.

<p>Profi hokisként szeretett volna ismertté válni, mégis elsősorban brutális bűntette miatt foglalkozott vele a világsajtó. A 39 éves egykori profi sportoló bírósági pere véget ért.</p>

Thomas Clayton már az egyetemen is igazi sztárhokis volt, így nem csoda, hogy később a profi ligában találta magát az Elmira Jackals játékosaként. Igazi karriert mégsem futott be - és a napokban megszületett bírósági végzés alapján nem is fog. 

A hétfőn kimondott ítélet szerint ugyanis élete végéig börtönben kell maradnia a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, miután szándékos, előre kitervelt emberölés vádjában bűnösnek mondták ki. A New Yorkban élő Clayton saját feleségét tette el láb alól, még 2015 szeptemberében. Noha nem maga végzett az asszonnyal, hanem egy Michael Beard nevű férfit bízott meg a gyilkossággal - azonban ártatlansága így sem győzte meg a hatóságokat. Maga Clayton egy pókerjátszmából hazatérve találta holtan a feleségét a lakásukban. Az asszonyt agyonverték. A pár hétéves gyermeke is otthon volt, ám neki semmi baja nem esett. A rendőrök már aznap letartóztatták a férjet, aki még ezen a héten is bizonygatta: ártatlan.

A tárgyalás során többször is elhangzott: Clayton rendszeresen csalta nejét, elválni azonban nem tudott tőle, mert akkor az asszonyé lett volna minden. 

Beard bűnösségét még tavaly kimondták és 25 év börtönbüntetésre ítélték - írja a New York Daily News. Mind Beard, mind Clayton a maximálisan kiszabható büntetést kapta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek