Aktuális

Geszti Péter: Boldog akarok lenni, nem gazdag

Ocskó Zsolt

Létrehozva: 2016.10.16.

Tíz év hallgatás után jövő év február 25-én újra landolnak a Rapülők a Sportarénában. Az évtized visszatérő koncertje kapcsán beszélgettünk a zenekar pilótájával, Geszti Péterrel.

Miért gondolták úgy, hogy újra össze kell állnia a Rapülőknek?

Azt érezzük, hogy most van egy nagyon erős retro hullám. Ha körbenézel, minden héten van valahol valami retro buli. Ezek általában fél-playback fellépé­sek, mi viszont mindig is élőben toltuk. Akik nyitottak a kilencvenes évekre, azokat most egy nagyon színvonalas, sok meglepetéssel teli, látványos koncerttel, igazi mega­show-val várjuk.

Életút

1960-as évek
1964. május 9-én, Budapesten született.
1970-es évek
Pályafutását gyermekszínészként kezdte, ő volt a Mézga család című rajzfilmsorozat Aladárjának hangja, majd Lúdas Matyié is az egész estés animációs filmben.
1980-as évek
Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának magyar-történelem szakán diplomázott 1989-ben. Közben az Első Emelet együttes számára írt szövegeket. Az Ász című tévéműsorban lett műsorvezető. A reklámszakmában is letette a névjegyét.
1990-es évek
1992-ben MC Gesztenye művésznéven megalapította a Rapülők együttest. Két évvel később Békés Pál íróval és Dés László zeneszerzővel közösen megírta A dzsungel könyve című musicalt. 1997-ben létrehozta a Jazz+Az zenekart.
2000-es évek
Az ezredfordulón alapítója és producere volt az ARC óriásplakát-kiállításnak. 2001-ben feleségül vette Gryllus Dorka színésznőt, akivel öt év után elváltak. 2008-ban újranősült, felesége Ditz Edit, akitől 2009-ben megszületett Sára Lujza nevű kislánya.
Napjainkban
2011-ben látta meg a napvilágot második gyermeke: Lenke Róza. Ugyanebben az évben új zenekart alapított Gringo Sztár néven.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek