Aktuális

Jószívű: daganatos gyerekeknek adja a haját Lili

B. B.

2016. július 19. kedd 10:30

Szívet melengető felajánlást tett egy hétéves kislány. Lili ugyanis azért vágatta le hosszú haját, hogy daganatos kisgyerekeknek ajándékozza. Édesanyjával várják a jelentkezőket.

Sokan vehetnének példát a hétesztendôs Liliről. A kis­lány azért vágatta le hercegnősen hosszú, kisbabakora óta növesztett haját, hogy beteg, daganatos gyermekeknek ajándékozhassa: 

– Meglátott egy daganatos kislányt, és döbbenten kérdezte, miért nincsen haja – mondja a Borsnak Lili édesanyja, Szilágyi Irén. – Elmeséltem neki, milyen ez a betegség, milyen tünetekkel és kezelésekkel jár. Lili azonnal kijelentette, hogy legalább egy beteg kislányon segíteni szeretne azzal, hogy a haját ajándékozza neki – mondja. Anya és lánya rögtön el is ment egy fodrászatba, a kislány könnyek nélkül vált meg addig féltve óvott hajkoronájától: 

– Amikor elárulta, miért jött, az üzletben megállt a levegő. Kérte, úgy vágják le, hogy amit a kezébe adnak, abból gyerekeknek lehessen parókát készíteni. Már előre szólt a fodrásznak: ahogy megnő a haja, ismét eljön, levágatja, hogy egy újabb beteg gyermeken se­gíthessen vele – mosolyog az édesanya. 

Lili csupán annyit kért: személyesen adhassa át ajándékát a leendő tulajdonosnak. Egyelőre azonban még senki nem jelentkezett.

Az anyuka azt szeretné, hogy kislánya felajánlása minél több emberhez eljusson, és végül a felajánlott haj megérkezhessen egy betegségben szenvedő vagy már a gyógyulás útjára lépett gyermekhez, akinek szüksége lenne a segítségre.

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

life.hu

Ultra ciki! Félrement Tóth Andi intim videója: "Utólag is elnézést!"

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

life.hu

Változás: a házorvosok csak a kiemelten veszélyeztetetteknek kérhetnek PCR vizsgálatot, a többieknek antigén tesztet kell végezniük Szlovéniában

magyarnemzet.hu

A Fradi szurkolói ölték ki a Fradi-szurkolót az Újpest bajnokából

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Hatalmas költekezésbe kezdhetnek idén a világ turistái

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Több mint fél évszázad után derült ki, miért oszlott fel a Beatles