Aktuális

280 forintért rabolta ki nagymamáját a tini

H. Á.

Létrehozva: 2015.11.23.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a tizenhárom éves fiú a nagymamájával élt közös lakásban Hodászon; az idős asszony a fiú gyámja is volt egyben.

2015. július 29-én délelőtt a fiú pénzt követelt betegeskedő, nehezen mozgó nagymamájától, aki nem tudott adni. Erre a fiú az asszonyra támadt, a megölésével fenyegette, karját hátracsavarta, majd az ágyra lökte. A nagyi próbálta a paplan alá elrejteni a nála lévő összesen kétszáznyolcvan forintot, azonban a fiú tovább erőszakoskodott, végül elvette a pénzt.

Az ügyész minősített rablással vádolja az előzetes letartóztatásban lévő tinit, és vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelését kérte a bíróságtól – áll a vádhatóság közleményében.

2013. július 1. napjától a rablást elkövető 12-14 év közötti gyermekek is felelősségre vonhatók tettükért, ha rendelkeznek megfelelő belátási képességgel. Velük szemben azonban büntetés – például szabadságvesztés – nem szabható ki,hanem intézkedést lehet alkalmazni. Az intézkedések közül a legsúlyosabb a javítóintézeti nevelés, mely 1-4 évig tarthat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek