Aktuális

Megalázta a klinika az abortuszon átesett nőt

Bors

2015. október 7. szerda 21:00

Az anyuka a terhességmegszakítása után szeretett volna méltóképpen elbúcsúzni elvesztett magzatától, ám a beavatkozást végző kórház a műtét után egy igencsak etikátlan gesztussal még jobban feltépte a sebeit.

Szörnyű kálváriájáról számolt be a Daily Mailnek Nicky Windsor. A 29 éves nő néhány héttel ezelőtt egy abortuszklinikán járt – azt nem írja a cikk, hogy miért kellett elvetetnie születendő gyermekét – és a beavatkozás után szerette volna meggyászolni meg nem született gyermekét. Ám abortusz esetén az élettelen magzatokat gyakorlatilag biológiai hulladékként kezelik, nem pedig egyesével hamvasztják el őket.

– Szerettem volna ott lenni a kicsi hamvasztásánál, de ilyenre nincs lehetőség még külön kérésre sem. Úgy döntöttem, hogy panaszt teszek a klinika ellen. – idézi a lap Windsort, aki a panaszlevele után olyan választ kapott az intézménytől, amire egyáltalán nem számított.

– Nagyon megörültem, amikor kézhez kaptam a levelet, ám ahogy kinyitottam a borítékot, összetört a szívem. A meg nem született gyermekem ultrahangos felvételeit láttam, amikhez annyit írtak mellékelten, hogy „Nicky, bízunk benne, hogy a képekben vigaszt talál majd a fájdalmára.” Mindenre számítottam, arra, hogy bocsánatot kérnek, vagy hogy valami kárpótlást kapok, de ettől kis híján elájultam. Azt hittem először, hogy rosszul látok, nem hittem, hogy valaki ennyire meg tud alázni. Mégis mit gondoltak? Azt hitték, hogy tényleg látni akarom ezeket a felvételeket? – teszi fel a kérdést a nő, aki azóta úgy érzi, hogy a babája elvesztésének fájdalmát minden nap újra át kell élnie.

Windsor rendszeresen arról álmodik, hogy ringatja a gyermekét, ám amikor lenéz a babára, nem látja az arcát, mert nincs is ott semmi. Az ügyben az abortuszklinika szóvivője bocsánatot kért és azt ígérte, hogy az illetékes személyek aprólékosan kivizsgálják a történteket, hogy hasonló még egyszer ne fordulhasson elő.

További cikkek

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Jóslat

Nem elég a Covid, jövőre újabb halálos vírus szabadul el – állítja az időutazó

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett, öngyilkos lett az ismert színész

she.life.hu

Mégis miről beszélnek a pasik, ha összejönnek sörözni?

hirtv.hu

Biden: egy Ukrajna elleni esetleges orosz támadás a második világháború óta legjelentősebb invázió lenne

beol.hu

Bejelentették a Fidesz Békés megyei képviselőjelöltjeit

nemzetisport.hu

Női kézi: az edzői stáb egyik tagja tehetett rejtett kamerákat a Metzingen öltözőjébe

origo.hu

Régiós versenyfutás zajlik a Kínából visszatelepülő gyártóbázisokért

life.hu

Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

nemzetisport.hu

Női kézi: hosszabbított norvég válogatott kapusával az ETO

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó