Aktuális

Feljelenti az államot a magyar milliárdos

Bors

Létrehozva: 2013.11.11.

Tízmillió forintot költött eddig igaza bizonyítására egy magyar milliárdos. Mivel Felföldi József hiába próbálta behajtani a magyar államon két- milliárdos kárát, ezért most a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul.

Egy debreceni üzletember, Felföldi József 1997-ben fejlesztett ki egy olyan, tej ízesítésére képes szívószálat, amellyel tarolt a világpiacon. Egy ausztrál cég, az Unistraw azonban megjelent egy hasonló termékkel. Sőt több országban is beperelték Felföldi cégét, mondván, lenyúlta a találmányukat. A dologból több per is kerekedett. Ami érdekes: a spanyol és a német bíróság Felföldinek adott igazat, a magyar Fővárosi Bíróság viszont az ausztráloknak.

– Hogy ez miként lehet? Nos, inkább nem mondok semmit…Illetve maradjunk annyiban: csonttalan nálunk az igazságszolgáltatás, arra hajlik, amerre hajlítják. Egy-két bíró igazán magába nézhetne. Ezt mindenki értse úgy, ahogy akarja… – fogalmazott sejtelmesen az édességgyáros.

A milliárdos a perköltségekre eddig mintegy tízmillió forintot költött, eredménytelenül. Ráadásul az ausztrál cég – miután keresett egy csomó pénzt ­– már el is tûnt.

– Kétmilliárdos káromat követelem az államon, bár már nem a pénz izgat. Higgye el, a cégem talpra állt, jól megy, nem ezen múlik több száz alkalmazottam megélhetése – magyarázta a vállalkozó. – Ez most már becsületbeli ügy számomra, ezért a strasbourgi Emberi Jogok Bíróságához fordulok. Lehet, hogy éveket kell várnom az ítéletre, de megéri. Mert tudom, hogy ott nyerni fogok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek