Aktuális

Ágnes: lehet nőies egy testépítő - fotóval

Szabó Imre

Létrehozva: 2013.11.29.

Nehezen talál párt magának Tézsla Ágnes, ám szerinte nem azért, mert világklasszis testépítő, hiszen ettől még nőies. A sport leköti minden idejét, de az eredmények kárpótolják: negyedik lett a novemberi világbajnokságon.

Tézsla Ágnes nyert már világkupát, volt magyar és Európa-bajnok. Bár övé a világon az egyik legszebbre formált női test, nehezen talál magának társat. – Tévesen gondolják, hogy a nőiesség nem fér meg ezzel a sportággal – állítja. – Vannak, akik csak arra törekednek, hogy minél nagyobb izomtömeget növesszenek. Tőlem ez távol áll. Ha valaki ésszerűen, tervszerűen, önmagára odafigyelve műveli a testépítést, meg tudja őrizni a nőiességét.

A makói lány úgy fogalmaz: pillanatnyilag nem él tartós kapcsolatban. Sok férfi attól tart, hogy egy olyan nő, aki intenzíven sportol, ráadásul testépítő, ragaszkodik ahhoz, hogy ő hordja a nadrágot. Ez azonban – legalábbis az ő esetében – nem igaz. Komoly áldozatvállalást jelent egy párkapcsolatban az is, hogy sok idejét felemészti a sportág. Ahhoz, hogy valaki olyan szinten művelhesse a testépítést, mint Tézsla Ágnes, nem csak nagy fizikai, de legalább akkora lelkierő is kell.

– Egy átlagos férfi meg sem tudja emelni azokat a súlyokat, amelyekkel dolgozom – mondja mosolyogva. Hetente négy, versenyidőszakban tíz edzése van, emellett szigorúan ügyel a diétára. Amikor arról kérdezzük, mi a jó ebben a sportágban, a szobrászathoz hasonlítja. – A súlyzózásnál jobb alakformálás nincs, és a műalkotás a saját testünk – fogalmaz.

Edzőként az a tapasztalata, hogy manapság rendkívül népszerű a testépítés, és nem csak a fiatalok körében. Az edzőterembe például jár egy nyugdíjas főorvos is. S hogy meddig lehet csinálni? – Amíg az ember fel tud állni a fotelból – válaszol.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek