Aktuális

A földmunkagép-kezelő verseny győztese: Tibor

Bors

Létrehozva: 2013.09.14.

A markológép kanalára tűzött kiskanállal pingponglabdákat pakolt a homokból Lévai Tibor. Az országos földmunkagép-kezelő versenyen a 37 éves férfi lett a viadal legjobbja.

– Jó szem kell hozzá és biztos kéz. A remegő kéz nagy hátrány. Különösebben nem kell gyakorolni, amúgy is napi kilenc órát dolgozom ilyen gépeken – magyarázta Lévai Tibor a Délmagyarországnak. A mindszenti férfi az ország legjobb JCB földmunkagép-kezelője lett. Nem először indult a megmérettetésen, 2009-ben a dobogó második fokára állhatott fel.

– Az idei versenyen csak a párom biztatott azzal, hogy újra dobogós lehetek. Álmomban sem gondoltam a selejtező után, ahol az ötödik helyet szereztem meg, hogy a legjobb leszek – tette hozzá a gépkezelő, aki több mint tíz éve váltott erre a szakmára. Eredetileg lakatosként végzett, korábbi munkahelyén földmunkagépek kanalait javította. Ám megtetszettek neki a többtonnás járművek, ezért váltott, és szerzett használatukhoz jogosítványt.

A szigetszentmiklósi országos versenyen közel kétszázan indultak, a döntőbe jutottaknak pedig öt nem mindennapi feladatot kellett időre teljesíteniük. – A targonca villájával egy vasrúd tetejéről egy másik tetejére kellett felügyeskedni egy kosárlabdát. Egyébként minden feladathoz különböző gépekre ültettek bennünket. Például egy kis lánctalpassal kugliztunk. A pingponglabdákat pedig homokból kellett kiszedni a markolókanál végére feltűzött műanyag kiskanállal – magyarázta a 37 éves férfi, aki győzelmével egy angliai utat nyert, a JCB-gyárba.

Tibor jelenleg a szegvári szennyvízcsatornázáson dolgozik, a közeljövőben otthon, Mindszenten is ez lesz a feladata. Imádja a munkáját, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy egy 26 tonnás monstrumot vezetnek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek