Aktuális

Élvezi zsarnoki hatalmát az X-Faktor guruja

Bors

2013. augusztus 23. péntek 15:45

A hírességek sikereiért rengetegen dolgoznak, menedzserek, producerek, sajtósok. Simon ­Cowell az X-Faktor kitalálója, és megannyi híresség mentora. Ám a sármos mosoly mögött egy kegyetlen üzletember bújik meg.

– Nagyon egyszerű az egész. Én tolom a pénzt, ráadásul jó fülem is van – ez Simon Cowell tehetségkutató producer mottója. És valóban, ha megnézzük, mennyi énekes és előadó karrierjét indította el a világhírnév felé, akkor igazán szerencsésnek mondhatja magát a Britain’s Got Talent tehetségkutatón első helyen végző Attraction látványszínház, hogy a mogullal dolgozhat együtt.

Módszereivel viszont nem mindenki ért egyet. Sokan azzal vádolják a mindenható producert, hogy zsarnokként uralkodik védencein, és az ügyfelei minden lépéséről tudni akar és még azt is meghatározza, hogy a szabadidejüket mivel töltsék. Ám az élet az érettségit sosem szerző Cowell hozzáállását igazolja, a férfi ugyanis tudja, hogyan működik az üzlet, és hogy nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy világhírnévre tegyen szert. Igyekszik mindent kisajtolni a védenceiből, és ha az erőfeszítései során néhány ember megsértődik, akkor sem esik kétségbe.

A producer zenei érzékenységéről csak annyit, hogy napjaink egyik leghíresebb fiúcsapata, a brit One Direction is az ő agyszüleménye. Az énekescsapat tagjai ugyanis külön-külön jelentkeztek a brit X-Faktor hetedik szériájába, de Simon Cowell, az egyik mentor kósza ötlete alapján csapatként fogta össze az öt fiút, akik ugyan végül csak harmadik helyen végeztek a műsorban, de azóta a világ fiatalsága a lábuk előtt hever. 

Cowell a 2000-es évek elején a Westlife vagy a Five nevű boybandákkal is sikert aratott, de neki köszönhetjük például az Il Divot is, akik miatt emberek milliói szerettették meg az opera műfaját. Susan Boyle, talán a leghíresebb felfedezettje, a mai napig odavan Cowellért.

– Ha nem lett volna Cowell, akkor most én sem lennék itt, és nem csinálhatnám azt, amit. Örökké hálás leszek neki, amiért a kezdetektől fogva hitt bennem. Igaz, sokszor kicsit zsémbes, de hát melyikünk nem az – mondta Boyle idén egy skóciai fellépése előtt.

Cowell lemezkiadója, a Syco sorra szerződteti a tehetséges előadókat, ám amilyen gyorsan felfuttat egy produkciót, olyan könnyen el is dobja a kereskedelmileg kevésbé sikeres előadókat. Nem ismer tréfát, és kizárólag saját magában bízik. Ha érdekei úgy kívánják, a legkegyetlenebb döntést is meghozza. 2012 elején például az amerikai X-Faktor zsűritagjait – köztük volt szerelmét – és a műsorvezetőit is kihajította a gyengébb nézettség miatt. Sok korábbi alkalmazottja szidja őt, ám az kétségtelen, hogy Cowell tudja, mi az a plusz, amitől a jó produkció zseniális lesz.

Simon Cowell már hozzászokott a támadásokhoz, de ahogy egy korábbi interjújában elmondta, nem is tudná más tempóban elképzelni az életét.
– Leugranék a hídról, ha minden reggelemet mondjuk golfozással kellene kezdenem. A pihenés nem az én világom, folyamatosan újabb és újabb ötleteken jár a fejem. Ez az, ami életben tart, ez az én oxigénem. És még azt is élvezem, ha közben mindenki engem tart a rosszfiúnak.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak