Aktuális

Vitatkoznak, meddig tart az ideális szex

hanna

2013. június 16. vasárnap 13:00

Miközben a Káma Szútra a világ legismertebb szerelmeskedési útmutatója, mégis éppen az indiaiak tartották úgy, hogy minél rövidebb idejű a szex, annál hosszabb életű lesz a férfi. Különös felfogás, amelyet tudományos tapasztalatok aligha igazolnak.

Hogy mi számít hosszú vagy éppen rövid szerelmeskedésnek, azt az embe­reknél elsősorban az határozza meg, hogy abban mindkét fél kielégülést talált-e. Ezen a téren alapvető a különbség az emberek és az állatvilág között.

Bár az állatoknál igen gyakran hosszú udvarlási ceremónia előzi meg a párzást, a közösülés látszólag nem okoz jó érzést, örömöt, és az is szembetűnő, hogy az aktus után a párok azonnal szétválnak, nem igénylik az összebújást.

Az állatvilágban a közösülés időtartama általában igen rövid. A szúnyogoknál ez alig három, a csimpánzoknál hét, az elefántoknál harminc másodperc, de még az állandóan szexelő bonobó majmoknál sem hosszabb. 

A párzás bajnoka minden bizonnyal az az ausztrál tücsökfaj (Ornebius aperta), amelynek „fiú” egyedei egy órán belül akár ötven alkalommal is egyesülhet a nőstény egyeddel. Ezzel a tücsök a tigriseket és az oroszlánokat taszította le a dobogó legfelső fokáról, hiszen ezek a ragadozók a párzási idő alatt 5–15 perces megszakításokkal csaknem egy hétig napi 40–50 alkalommal párosodnak. 

A közösülés a legtöbb állatnál hátulról történik, míg a majmoknál már megfigyelhető az úgynevezett misszionárius póz is. A főemlősök közül egyértelműen az emberek pénisze a leghosszabb, legvastagabb és legrugalmasabb. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy míg legközelebbi állati rokonainknál egy vékony csont biztosítja a merevséget, addig nálunk izgalmi állapotban vérrel telítődnek a hímvesszőt sűrűn behálózó erek. 

A többórás szex leginkább vagy erotikus filmekben fordul elő, a gyakorlatban azonban általában negyed órát szánnak a felek az ágyjelenetre. Amerikai szexológusok felmérése szerint az „ideális menet” hossza 6–14 perc – leszámítva az elő-, illetve utójátékot. „A tökéletes szexhez hozzátartozik a petting”, amelynek során – például orális játszadozással a férfi akár orgazmushoz is juttathatja a partnerét, így a közösüléskor már nem okoz problémát, hogy a férfiak hamarabb eljutnak a csúcspontig.

A Journal of Sexual Medicine által végzett felmérés szerint egy-egy kapcsolat kezdetén jóval hosszabbak a szerelmes együttlétek, s az is igaz, hogy a nők számára az elő- és utójáték is, míg a férfiak többsége számára csupán maga az aktus jelenti a szexet. A felmérés szerint azonban abban a nők és férfiak is egyetértenek, hogy egy-egy kivételtől eltekintve az egy óránál hosszabb aktust inkább unalmasnak, mintsem romantikusnak tartják. 

A közösülés átlagos időtartama:

Szúnyog: 3 mp. Csimpánz: 7 mp. Bálna és elefánt: 30 mp. Kacsa: 2 perc. Ember: 8 perc. Orángután: 15 perc.

Ejakulációként kibocsátott átlagos spermaszám:

Egér: 50. Patkány: 58. Tengerimalac 80. Nyúl 280 millió. Birka 1 milliád. Ló: 6 milliárd. Disznó: 8 milliárd.
Az ember esetén egy ejakuláció során átlagosan 2–6 milliliter ondó, és ebben 40–600 millió hím­ivarsejt távozik.
Forrás: HelloBaby
 

További cikkek

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg akart lógni az igazoltatás elől egy somogyi autós, az abroncsaitól a rendőrök is elképedtek

sport.mandiner.hu

Már megint a svédeknek kedvezett a "végső visszaszámlálás"!

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

life.hu

Döbbenet: ez a gyönyörű nő lehet Vilmos herceg szeretője - Fotó

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír