Aktuális

Bréking: élve fogták el a bostoni robbantót - videó

Bors/MTI

Létrehozva: 2013.04.20.

A rendőrség letartóztatta a bostoni robbantás életben maradt feltételezett tettesét, Dzsohar Carnajevet - jelentette itteni idő szerinthajnali négykor a CNN hírtelevízió.

 A hírt rendőrségi illetékesek is megerősítették. Néhány perccel korábban a CNN közölte, hogy Dzsohar Carnajev egy családi ház hátsó udvarán, egy ponyvával letakart csónakban bújt el, és ott volt az elmúlt órákban, tudósít az MTI.

A rendőrség többszöri felszólítására sem adta meg magát, ezért könnygázzal próbálták kifüstölni a csónakból. Tartottak attól, hogy Dzsohar Carnajev, akárcsak a hajtóvadászat során meghalt bátyja, Tamerlan Carnajev, robbanóanyagot tartalmazó mellényt visel, vagy pokolgépek vannak nála.

A bostoni rendőrség elsőként Twitteren tudatta a jó hírt: „ELKAPTUK! A hajtóvadászatnak vége. A terrornak vége. És győzött az igazság. A gyanúsított őrizetben van.”

Carnajev súlyosan megsérült, ahogyan arról a tudósítások már korábban is beszámoltak. Egy helyi lakos talált rá egy hátsó udvarban, miután vérnyomokat vett észre az ott álló, ponyvával letakart hajón. Amikor felemelte a ponyvát, egy csurom véres embert látott ott kuporogni, és azonnal riasztotta a rendőröket.

A robbantó nem akarta megadni magát, ezért bombától tartva robot segítségével húzták le a hajóról a ponyvát. Helikopterről hőkamerával is figyelték Carnajev mozgását, ám az nem volt képes ellenállásra, miután a vérveszteségtől nagyon le volt gyengülve.

Bostonban eufória tört ki, hogy öt nap után vége a drámának, amely az elmúlt napokban kísértetvárossá tette a települést. 

Carnajeven kívül további három személyt is őrizetbe vettek, hogy kihallgassák őket a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylettel kapcsolatban a Massachusetts állambeli New Bedfordban - közölte kevéssel a terrortámadással gyanúsított Dzsohar Carnajev elfogása után a rendőrség.

Az őrizetbe vett két férfit és egy nőt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hallgatja ki. Robert Richard, a New Bedford-i rendőrség hadnagya kijelentette, hogy azért hallgatják ki őket, mert azt feltételezik róluk, hogy kapcsolatban állnak a "2-es számú gyanúsítottal", vagyis Dzsohar Carnajevvel.

Az "1-es számú gyanúsított", Tamerlan Carnajev, péntekre virradóra belehalt a rendőrséggel vívott tűzharcban szerzett sebesüléseibe.

Az elfogásról hírt adó videót itt nézheti meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek