Aktuális

Lezárták a nyomozást: egyedül ölt P. László

2012. december 28. péntek 07:25

A rendőrség közvetlenül karácsony előtt lezárta a nyomozást Bándy Kata meggyilkolása ügyében – tudta meg a Bors. Megtörtént az iratismertetés, fél teherautónyi aktát tártak a gyanúsított elé, akit ismét magánzárkában őriznek.

A rendőrség nem verte nagy dobra az év egyik legnagyobb port kavaró ügyének lezárását, ám információink szerint a múlt héten hivatalosan is pontot tettek a nyomozás végére. A Fővárosi Fegyház és Börtönben őrzött P. Lászlót ismét Pécsre szállították és három napon keresztül – szerdától péntekig – tanulmányozhatta az elé tárt iratokat.

– Befejezték a nyomozást, egyedül védencemet, P. Lászlót gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével – erősítette meg értesülésünket dr. Sólymos Sára ügyvéd. – Aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással gyanúsítják, a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az iratokat az ügyészségnek. Februárban valószínűleg el is kezdődik az ügy bírósági tárgyalása. A rendőrség több ezer oldalnyi iratot ismertetett, úgy tudom, hogy 12 millió forintos bűnügyi költség keletkezett, ennyibe került a nyomozás.

A DNS-vizsgálat eredménye védencem bűnösségét igazolja, nemi erőszak nem történt. P. László magával vitte áldozata mobiltelefonját és pénzét, ezért gyanúsítják kifosztással is. Ugyanakkor kábítószerrel visszaélés miatt nem gyanúsították meg, pedig a nyomozás során felmerült, hogy P. László drog hatása alatt követte el a gyilkosságot.

- A vádpontok alapján védencemet életfogytig tartó büntetéssel is sújthatják. P. Lászlót most magánzárkában helyezték el Pécsett, január második hetében várhatóan visszaviszik a fővárosba. P. László nem emelt kifogást, elfogadja a nyomozás megállapításait – tette hozzá az ügyvédnő.

Mint arról a Bors beszámolt: a 25 éves pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata július 7-ről 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva eltűnt. A lány holttestét július 11-én találták meg egy bokros területen, néhány száz méterre az áldozat otthonától. A nőt megfojtották. A rendőrség hamarosan őrizetbe vette P. Lászlót, aki beismerte a gyilkosságot. 

További cikkek

Gyilkosság

Elfajult a fétisszex, kis híján lefejezte áldozatát az egyetemi professzor

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Légiósok: Szalai Attiláért a piaci hajrában befuthat a Newcastle ajánlata – sajtóhír

mindmegette.hu

A mennyei méhpempő: 8 áldásos hatása az egészségedre

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

mandiner.hu

Sára Botond: Elvittem a ferencvárosiak üzenetét Karácsony Gergelynek

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Man. City: orvosira várják Vancsát, de tavasszal maradhat Magyarországon

origo.hu

Mutatjuk, milyen táblával találkozik majd a boltokban vásárláskor

haon.hu

Autós üldözés Debrecenben: elfogták az ékszerüzlet tulajdonosára támadókat

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

origo.hu

Így forgatták Tom Holland Uncharted-filmjének leglátványosabb akciójelenetét - videó