Aktuális

Vallásos családapa késelt Kalocsán

N. N. M.

2012. szeptember 28. péntek 11:00

A kalocsai érsekség portáján adta fel magát szerdán egy véres ruhájú férfi. K. Róbert nem sokkal korábban nyakon szúrta elvált feleségét és lányukat az utcán egy családi vita után.

Tébolyult Még tegnap is vérben úszott a járda a kalocsai külvárosi Kátrány büfé előtt, ahol – mint a Bors tegnap megírta – késsel támadt volt nejére szerdán a 35 éves K. Róbert.

– Belépett az ajtón egy véres nő, aki a kezével szorította a nyakát, hogy ne spricceljen a vér. Majd elájultam! – mondta a Borsnak a Kátrány büfé pultosa, Krisztina, aki tudta, hogy mit kell tennie. Gyorsan ­oda­adott egy rongyot, hogy azt nyomja a sebére, majd rohant telefonálni a mentőknek. Mire kiértek, már kitámolygott a vérző nő a büfé előtti padokhoz, ahol a 13 éves kislánya is ült. A gyerek is sérültnek látszott.

– Tőle kérdeztem, hogy mi történt. Az felelte: „az apám utánunk jött és mind a kettőnket megszúrt” – idézte vissza az idegességtől remegő pultosnő. A büfé vendégei ismerték a segítséget kérő Melindát. Tudták róla, hogy K. Róbert felesége volt, és – a vendégek szerint – a férfi ivott és verte a családját. Ezért hagyta ott a nő, és a kislánnyal kimentek néhány hónapra Kanadába. Szeptember elején azonban visszajöttek, és a gyerek folytatta az iskolát.

A mentőknek csak Melindát kellett kórházba szállítaniuk. Jelenleg is az intenzív osztályon fekszik, a Bors információi szerint a sikeres műtét befejezése óta altatják, így még nem tudták kihallgatni.

A bűncselekmény legnagyobb rejtélye, hogy a szurkálás után miként ment a büfétől mintegy két és fél kilométerre lévő érsekségre K. Róbert. Elvileg azzal a szándékkal, hogy feladja magát, csakhogy közben – úgy 1800-2000 méternyire a büfétől – el kellett haladjon a rendőrség előtt. Oda azonban nem ment be, hanem folytatta az útját az érsekségre.

– Én úgy tudom, hogy egy női portás volt szolgálatban, aki nagyon megijedt a csupa vér férfitól – mondta el lapunknak egy ott dolgozó munkás. A síró Róbert elmondta a portásnőnek, hogy mit tett, majd telefonált. Ő azt hitte, hogy a rendőröknek, ámde nem a 107-et, hanem a 104-et, a mentők kecskeméti ügyeletét tárcsázta. A mentők szóltak át a rendőrségi ügyeletre. A járőrök a portásfülke előtt vették őrizetbe Róbertet. Máig nem tudni, hogy miért az érsekségre ment az egyébként állítólag mélyen vallásos férfi.

– Nem kívánunk semmilyen nyilatkozatot ­ten­ni a történtekről. A rendőrségen érdeklődjenek – hárította el megkeresésünket dr. Mészáros István, a kalocsai érsek titkára, a Kalocsai Szent István-templom igazgatója. Róbertet ma szállítják a nyomozási bíró elé, hogy döntsön arról: előzetes letartóztatásba helyezik-e.
 

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

kisalfold.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt a bakonykoppányi nő

origo.hu

Alapfunkció tűnt el érthetetlenül az iPhone 13-ból

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

origo.hu

Több mint tíz éve nem volt ilyen az orosz energiapiacon

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában