Aktuális

Szeretőjéből csinál kormányfőt a bukott elnök

Bors

2012. május 15. kedd 12:00

Silvio Berlusconi a botrányt botrányra halmozó Daniela Santanchét, egykori tanácsadóját, egyben volt szeretőjét javasolja majd maga helyett a Szabadság Népe párt miniszterelnök-jelöltjének.

 

Az 51 éves Daniela Santanche lehet Olaszország következő miniszterelnöke. Lapértesülések szerint ugyanis maga helyett korábbi kabinetfőnökét – a hírek szerint egyben korábbi szeretőjét – javasolja majd a Szabadság Népe párt kormányfőjelöltjének Silvio Berlusconi. A 76 éves politikus a szexbotrányai miatt nem kíván már indulni a választásokon.

A kihívó öltözeteiről hírhedtté vált Santanche Torinóban tanult politikatudományokat, életrajzában feltüntette, hogy mesterképzésre a milánói Bocconi Egyetemre járt.

Ám az egyetem névsorában nem szerepelt, stúdiumain nem vett részt, diplomát nem kapott – írta róla az Oggi című olasz lap. Santanche ettől függetlenül két éven át a miniszterelnökség államtitkáraként dolgozott, Berlusconi tavalyi bukásakor pedig középső ujját felmutatva kommentálta az olasz belpolitika aznapi, nem várt fordulatát. Politikai pályafutásának egyik fontos mérföldköve az volt, amikor a Berlusconit kritizáló Madonna filmjének bojkottjára szólította fel az olaszokat.

*

Berlusconi mindeközben egyre kellemetlenebb pillanatokat él át. Szexbotránya a héten a tanúmeghallgatásoknál tart. A milánói bíróságra beidézett lányok előszeretettel teregetik ki a bunga-bunga partikon történteket. Legutóbb Melania Tumini 26 éves modell rántotta le a leplet a Berlusconi által csak ártatlannak nevezett vacsorákról. Tumini szerint a partik inkább emlékeztettek „prostik csődületére”, semmint egyszerű összejövetelekre.

A lányok többsége nővérke vagy rendőrjelmezbe bújt. (Korábban már kiderült, hogy Berlusconi igényelt focimezbe öltözött és álarcos lányokat is.) Tumini szerint a kiválasztottaknak aztán jelentős összegeket fizettek, ha egész éjszakára maradnak: ékszerekkel, autókkal és készpénzzel halmozták el a lányokat.

Tumini – elmondása szerint – nem maradt, ezért mindössze négy darab ötszáz eurós bankjegyet (összesen 580 ezer forint) és egy Berlusconi-CD-t kapott a volt kormányfőtől.   

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

borsonline.hu

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató

vg.hu

Jó ötletnek tűnt, de pénze 95 százalékát elbukta a fizetését bitcoinban kérő sztársportoló

bama.hu

Kádban tapossa a fejeket a szalántai család

origo.hu

Harcol a véres Pokémon-játékkal a Nintendo

nemzetisport.hu

Gyász: Az én szememben a gyűrűk ura marad – Kammerer Zoltán

origo.hu

2010 óta két és félszeresére nőtt a magyar konzervipar eredménye

ripost.hu

Összeomlottak Varga Irén rajongói. Kedvencük bejelentette, hogy nincs tovább

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

origo.hu

A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot