Lövésünk sincs, miket eszünk

PUBLIKÁLÁS: 2011. július 26. 18:00
Hiába tüntetik fel a gyártók az élelmiszerek összetevőit, a többség már az emulgeálószerek feliratnál elakad. A szakember szerint nem az E betűs adalék veszélyes, hanem azok rossz kombinációja, illetve ha túl sok van belőlük egy termékben.
Mi micsoda?
Emulgeálószerek: habosítanak, hígítanak, a vizet és a zsírt megkötik.
Antioxidánsok: avasodáskésleltetők, illetve termékszín-tartósítók. Ilyen a C-vitamin és a citromsav.
Természetes aroma: 95 százalékban tartalmazza a valódi összetevőt.
Természetazonos aroma: a természetben megtalálható anyagot mesterséges körülmények között százszázalékos pontossággal újraalkotják






Balajti Péter-Csernus Fanni
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.