Aktuális

Nálunk főznek a bajnok séfek

Létrehozva: 2008.10.16.

Maritimes homársaláta kesudiós–vörösáfonyás vinegrettel, ropogós malacdagadó, erdei gombákba göngyölt szarvasbélszín. Többek között ezeknek a finomságoknak az elkészítésével nyerték meg a bangkoki világbajnokságot a földkerekség legjobb séfjei, akik most Magyarországra látogattak. Menüjükért fejenként több mint 80 ezer forintot kell fizetni.

Bill Clinton kedvenc sültkukorica levese
Ezt az ételt készítette Mario Reyes Bill Clintonnak készítette, aki akkor az USA elnöke volt, és annyira ízlett neki, hogy elkérte a receptjét. Ön is kipróbálhatja:
Hozzávalók:
fél deci olivaolaj, 100 gramm vöröshagyma összevágva, 50 gramm fokhagyma apróra törve, kb. 70 deka kukorica megsütve (a csövet megsütjük, a szemeket levágjuk), 20 deka burgonya darabolva, negyed teáskanál sáfrány, 1 liter csirkeleves lé, negyed kávéscsésze főzőtejszín, só és paprika ízlés szerint.
Elkészítése: az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, fokhagymát és a kukoricaszemeket, kb. két percig. Hozzáadjuk a burgonyát és a sáfrányt, majd újabb két perc múlva a csirkelét. Körülbelül húsz percig főzzük, amíg a burgonya és a kukorica egészen megpuhul. Ezután pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt (lassan, nehogy összemenjen!), ízesítjük.
Betét: apróra vágott snidling, főtt burgonya, tejszín.
Tálalás: A tányér aljára egy kevés tejszínt öntünk, rátesszük a snidlinget és a darabolt főtt krumplit, a levest külön tálban adjuk fel, és az asztalnál forrón öntjük a betétre.




Hofmeister Zoltán
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek