A nógrádi ropinak nincsen párja

nógrádi ropi
PUBLIKÁLÁS: 2021. december 17. 16:05

Retro pillanatok következnek. A nógrádi ropogós, magyarul sós ropi generációk kedvence volt a hetvenes-nyolcvanas években, és ma sincs ez másképp.

Így készül a nógrádi sós ropogós Forrás: MTI/Komka Péter

A népszerű ropogtatni valót 1971-ben, egy osztrák recept alapján kezdte el gyártani a Salgótarján és Vidéke, azóta töretlenül készülnek a lisztből, sóból, cukorból, margarinból és élesztőből gyúrt, kelesztett és sütött sós rudacskák - szigorú élelmiszerbiztonsági körülmények között.

Most pedig - az agrokep.vg.hu cikke szerint - az oly népszerű nógrádi sós ropogós lett a 200. olyan hazai termék, amely felkerülhetett a Magyar Termék védjegyhasználóinak sorába.

Sütés után.... Forrás: MTI/Komka Péter

"Nagyon szeretik az emberek, és bármilyen versenyen, teszten is szerepel, mindig nagyon jó pozíciókat ér el - mondta Tóth László, a gyártó Unió Coop Zrt. vezérigazgatója. "Most azt az üzenetet is fontosnak tartjuk eljuttatni a fogyasztókhoz, hogy ez egy ízig-vérig hazai termék. Így a ropira és a perecre is rákerül a jól ismert Hazai Termék védjegy."

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.