Egészség

Fontos figyelmeztetést adott ki a bőrgyógyász a zuhanyozásról

KL

Létrehozva: 2024.06.17.

Ez a tanács neked is jól jöhet. Különösen, ha ez neked is problémát okoz.

Nincs is jobb egy hosszú, forró zuhanynál, amivel teljesen újjá varázsolhatod magad. Azonban ez az egészségedre nem feltétlenül van jó hatással.

Fürdés zuhanyozás tisztálkodás
Ez is lehet az egyik oka a bőrszárazságodnak Fotó: Pexels

A TikTok-videók nézése miatt órákat töltöttünk a fürdőszobában, és egy új kutatás szerint az emberek 48%-a számára a zuhanyozás vagy fürdés veszi el a legtöbb időt, amikor magukkal törődnek. De ugyanez a Dove által készített tanulmány egy másik borzalmas dolgot is megállapított, mégpedig azt, hogy 10-ből 9 britnek száraz a bőre - és 85 százalékuknál ez a zuhanyzásnak köszönhető. És egyértelmű kapcsolat van a hosszantartó zuhanyozás és a bőrirritáció között.

A túl forró vízzel történő hosszú fürdés eltávolíthatja a bőr természetes olajait. Ezek nélkül a víz gyorsabban elpárolog a Transzepidermális vízveszteség (TEWL) néven ismert folyamat során, ami feszülő és száraz érzéshez vezethet. A hosszú, forró vizes zuhanyozás vagy fürdés, valamint a súroló hatású bőrradírok vagy tisztítószerek használata a bőr kiszáradását okozhatja

- fejtette ki Emma Amoafo-Mensah bőrgyógyász.

A szakember szerint ugyanakkor minden a zuhanyozás idejének a korlátozásán múlik.

− Sokan túl sok időt töltenek a zuhany alatt, az optimális eltöltött idő kevesebb mint tíz perc kellene, hogy legyen. Ha ennél hosszabb időt töltesz, megnő az esélye annak, hogy a bőröd száraz és irritált lesz, különösen, ha a víz túl forró, és bőröd gyakran kiszárad - nyilatkozta a Metro-nak Emma Amoafo-Mensah.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek